.

2012. augusztus 27., hétfő

Krémes, csokis brownie

Vasárnap reggel kaptam a telefont, hogy vendégünk érkezik. Meleg volt a lakásban, gondolkodtam mit is készítsek. A brownie mellett döntöttem, mert finom is és a sütő is csak fél órát melegít.  Sikere volt, mint az első browniemnak. A gyerekek a morzsát is felszedegették a tányérjukról:)

13 dkg tejcsokit
13 dkg étcsokit és
10 dkg vajat vízgőz fölött felolvasztottam
20 dkg cukrot kikavartam jó habosra mixerrel
4 drb tojással és hozzácsorgattam a langyos csokit.
14 dkg lisztet kavartam hozzá.
A masszát vajjal kikent kisebb tepsibe öntöttem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütöttem. Kihűlés után szeleteltem.

12 megjegyzés:

  1. Mit lehet erre mondani?...nyami! (persze csak azután, hogy nyeltem egy hatalmasat!)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ez is, nektek melyik ízlett jobban? :)

    VálaszTörlés
  3. Mindkettő könnyed texturájú, de talán az első, a kakaós. Csak azért, mert annak a tetején van egy máz, ami beszivárog a sütibe, ettől nedvesebb, lágyabb lesz, míg ennek a variánsnak roppanós a teteje:-)

    VálaszTörlés
  4. Látom elkapott a gépszíj:-) Ez is nagyon fincsinek néz ki, akár az előző.

    VálaszTörlés
  5. Nagggyon jól néz ki, én is kérnék azokból a morzsákból...:)))

    VálaszTörlés