.

2012. november 5., hétfő

Csirke, vadász módra - Pollo alla cacciatora

Vasárnapra készítettük ezt a kicsit rendhagyóbb húsételt. Vastagon szaftos a benne levő paradicsomtól ugyanakkor pikáns is az olivabogyó és a bor keverékétől. Krumplipürével, savanyúsággal kitűnő főétel.
Ez az adag egy négytagú családnak két napra elég.

Hozzávalók:

6 egész csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek száritott rozmaring
3 ek olivaolaj
10 dkg olivabogyó
6 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika
1 db paradicsomkonzerv (egész paradicsom) - kb 40 dkg.
75 ml vörösbor
1 dl húsalaplé
só, bors

A combokat kettévágom, megszórom a szárított rozmaringgal és forró olajban elősütöm. Ha kész, kiszedem az edényből, az ottmaradt zsíradékban megpárolom az apróra vágott hagymát, paprikát és a félbevágott fokhagyma cikkeket. Beleteszem az olivabogyókat és kb. 5 percig párolom. Felöntom az alaplével, a vörösborral és a paradicsomot is rázúdítom. Sózom, borsozom ízlés szerint. A combokat visszahelyezem az edénybe, lefödöm, majd irány a sütő, fél óra, 180 fokon és még 15 perc fedő nélkül, hogy piruljanak meg kicsit a combok.
Eredeti recept: itt.


4 megjegyzés:

  1. Először azt hittem, hogy gombás, de olívabogyóval is nagyon fincsi lehet! :) Kinéztem én is egy receptet, csirke íjászmester módra, már csak be kellene ütemezni valamikorra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kissé különlegesebb a megszokottnál. Hétvégéken inkább van idő:-)

      Törlés