A tésztához:
20 dkg búzadara
5 dl tej
2 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 kk sütőpor
1 csom. vaníliás cukor
A töltelékhez:
egy kis üveg meggylekvár (15 dkg kb.)
6 ek kekszmorzsa
A búzadarát a meglangyosított tejjel leöntjük és egy éjszakán át áztatjuk.
A meggylekvárba belekavarjuk a kekszmorzsát, hadd szívja föl a nedvességet.
Másnap a tojásokat habosra kavarjuk a cukrokkal, beleszórjuk a darált diót, a sütőport és összekeverjük a grízzel. Egy kisebb tepsit ( 29x21 )kivajazunk, liszttel kiszórjuk, a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt félbe vágjuk, a kekszmorzsás lekvárral megtöltjük. Szórhatunk rá porcukrot, de anélkül is nagyon finom.
Nagyon finom lehet! Igazán jól néz ki :)
VálaszTörlésKöszi, finom:-)
TörlésMilyen kis különleges sütemény, nagyon finom lehet! :) Guszta a fotón! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka:-)
TörlésÉs azt hiszem még a diétámba is beférne, viszem is kipróbálni:) Más dzsemmel is müködik ugye?
VálaszTörlésMűködik, persze. Mivel a lapja diós és tejbegrízes, jobban illik hozzá valamilyen savanykás dzsem.
TörlésFantasztikus, még nem is ettem hasonlót. Kipróbálom! :)
VálaszTörlésNagyon megkóstolnám, mennyeien néz ki!
VálaszTörlésMost babázz, pihenj.Ráérsz majd sütögetni:-)
Törlés