2012. november 12., hétfő

Lekváros morzsaszelet

Búzadarából készült lisztmentes lap, kekszmorzsás meggylekvárral töltve. Röviden így jellemezhető ez a süti. Egy kisebb tepsivel lesz ebből az adagból. 

A tésztához:
20 dkg búzadara
5 dl tej
2 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 kk sütőpor
1 csom. vaníliás cukor

A töltelékhez:
egy kis üveg meggylekvár (15 dkg kb.)
6 ek kekszmorzsa

A búzadarát a meglangyosított tejjel leöntjük és egy éjszakán át áztatjuk. 
A meggylekvárba belekavarjuk a kekszmorzsát, hadd szívja föl a nedvességet.
Másnap a tojásokat habosra kavarjuk a cukrokkal, beleszórjuk a darált diót, a sütőport és összekeverjük a grízzel. Egy kisebb tepsit ( 29x21 )kivajazunk, liszttel kiszórjuk, a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt félbe vágjuk, a kekszmorzsás lekvárral megtöltjük. Szórhatunk rá porcukrot, de anélkül is nagyon finom.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Igazán jól néz ki :)

    VálaszTörlés
  2. Milyen kis különleges sütemény, nagyon finom lehet! :) Guszta a fotón! :)

    VálaszTörlés
  3. És azt hiszem még a diétámba is beférne, viszem is kipróbálni:) Más dzsemmel is müködik ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Működik, persze. Mivel a lapja diós és tejbegrízes, jobban illik hozzá valamilyen savanykás dzsem.

      Törlés
  4. Fantasztikus, még nem is ettem hasonlót. Kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon megkóstolnám, mennyeien néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most babázz, pihenj.Ráérsz majd sütögetni:-)

      Törlés