Egyre jobban kezdem megszeretni a szójaszószos ételeket és nem beharangozva, hogy mi van benne, a kisfiam is jó adagot elfogyasztott. Párolt rizzsel tálaltam. Lehet szórni a tetejére szezámmagot, ez most nálunk elmaradt.
80 dkg disznó hús
1 fej fehér hagyma
1 zöld hagyma zöldje
5 gerezd fokhagyma
2 ek szezámmag olaj (lehet napraforgó is)
3 ek szójaszósz
1 csapott kk Erős Pista ( lehet egy egész kanállal is, ha bírjuk:-))
só
bors
Egy nagyobb serpenyőt veszünk. A húst fél centis, apró darabokra vágjuk és a serpenyőbe tesszük az olaj nélkül. Sütögetjük, kavargatjuk, kevés sót és borsot hintünk rá. Mikor a leve teljesen elpárolgott és színt kapott, rátesszük az olajat, összekavarjuk, lefödve kevés ideig pároljuk.
Megpucoljuk a hagymát, szeletekre vágjuk, a zöldhagyma szárát is feldaraboljuk és a húsra szórjuk.
A szójaszószt kikavarjuk a zúzott fokhagymával, a csípős krémmel és ezt is a húsra öntjük. Kavargatva sütögetjük. Ízlés szerint sózzuk utólag.
Nagyon gusza, most jól belaknék vele...:)
VálaszTörlésGyere Lilla, van még egy adag:-)
TörlésFincsi lehet, mentem is a receptet! :)
VálaszTörlésAz volt Hankka:-)
TörlésTeljesen rendben van:))jöhet:)
VálaszTörlésIsmétlése lesz, mert nagyon ízletes volt. Szívesen látunk:-)
Törlés