.

2012. november 15., csütörtök

Pikáns hús szójaszósszal

Egyre jobban kezdem megszeretni a szójaszószos ételeket és nem beharangozva, hogy mi van benne, a kisfiam is jó adagot elfogyasztott. Párolt rizzsel tálaltam. Lehet szórni a tetejére szezámmagot, ez most nálunk elmaradt.


80 dkg disznó hús
1 fej fehér hagyma
1 zöld hagyma zöldje
5 gerezd fokhagyma
2 ek szezámmag olaj (lehet napraforgó is)
3 ek szójaszósz
1 csapott kk  Erős Pista ( lehet egy egész kanállal is, ha bírjuk:-))

bors

Egy nagyobb serpenyőt veszünk. A húst fél centis, apró darabokra vágjuk és a serpenyőbe tesszük az olaj nélkül. Sütögetjük, kavargatjuk, kevés sót és borsot hintünk rá. Mikor a leve teljesen elpárolgott és színt kapott, rátesszük az olajat, összekavarjuk, lefödve kevés ideig pároljuk.
Megpucoljuk a hagymát, szeletekre vágjuk, a zöldhagyma szárát is feldaraboljuk és a húsra szórjuk.
A szójaszószt kikavarjuk a zúzott fokhagymával, a csípős krémmel és ezt is a húsra öntjük. Kavargatva sütögetjük. Ízlés szerint sózzuk utólag.

6 megjegyzés: