Már két hete ott a zöldséges ládában egy fej karfiol. Majd holnap az lesz, mondtam mindig, aztán valamiért mindig maradt. Most észrevettem, hogy kezd a teteje barnulni, mese nem volt, el kellett készítenem.
Heti menü blogján láttam egy sajtszószos nokedlit nem is olyan régen. Átalakítottam aszerint ami volt a hűtőben, kamrában. Nagyon finom ebéd kerekedett belőle.
50 dkg rózsáira szedett karfiol
20 dkg valamilyen száraztészta
15 dkg juhtúró
1 ek vaj
1 ek liszt
tej
só
bors
A karfiolt sós vízben megfőztem, leszűrtem, lecsepegtettem. Ugyanígy jártam el a tésztával is.
A szószhoz a vajat megolvasztottam, beletettem a lisztet, összekavartam, tejet öntöttem hozzá, annyit, hogy közepesen sűrű szószt kapjak. Beletettem a túró felét, ízesítettem sóval, borssal.
A szószba kavartam a karfiolt, majd a tésztát. Kivajazott jénai tálba öntöttem, tetejére szórtam a maradék juhtúrót.
Csak annyi időre tettem be a sütőbe, amíg a túró megolvadt és az étel teteje színt kapott. Aki akarta tett rá még tejfölt fogyasztáskor.
Guszta és nagyon finom lehetett! Igaz hogy én is ma juhtúrós sztrapacskát csináltam, de akár most is szívesen megkóstolnám ezt a finomságot!
VálaszTörlésJöhet a sztrapacska Éva, én is megkóstólnám:-)
TörlésFinom lehet nagyon! :) Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finomságos ételeket! :)
VálaszTörlésFinom volt. Ízre jól megy a túró a karfiollal:-)
TörlésFinom, FINOM, fInOm...nagyon jöhetnek a juhtúrós kaják!...:)
VálaszTörlésNagyon az volt, köszi:-)
TörlésAzt hiszem én is szeretném ezt nagyon:)
VálaszTörlésSzerintem is ízlene:-)
TörlésRégen ettem már juhtúróssal készült ételt. Finom lehetett!!!
VálaszTörlésKészíts valami fincsit juhtúróval!:-)
Törlés