.

2012. november 10., szombat

Juhtúrós karfiol

Már két hete ott a zöldséges ládában egy fej karfiol. Majd holnap az lesz, mondtam mindig, aztán valamiért mindig maradt. Most észrevettem, hogy kezd a teteje barnulni, mese nem volt, el kellett készítenem.
Heti menü blogján láttam egy sajtszószos nokedlit nem is olyan régen. Átalakítottam aszerint ami volt a hűtőben, kamrában. Nagyon finom ebéd kerekedett belőle.


50 dkg rózsáira szedett karfiol
20 dkg valamilyen száraztészta
15 dkg juhtúró
1 ek vaj
1 ek liszt
tej

bors

A karfiolt sós vízben megfőztem, leszűrtem, lecsepegtettem. Ugyanígy jártam el a tésztával is.
A szószhoz a vajat megolvasztottam, beletettem a lisztet, összekavartam, tejet öntöttem hozzá, annyit, hogy közepesen sűrű szószt kapjak. Beletettem a túró felét, ízesítettem sóval, borssal.
A szószba kavartam a karfiolt, majd a tésztát. Kivajazott jénai tálba öntöttem, tetejére szórtam a maradék juhtúrót.
Csak annyi időre tettem be a sütőbe, amíg a túró megolvadt és az étel teteje színt kapott. Aki akarta tett rá még tejfölt fogyasztáskor.

10 megjegyzés:

  1. Guszta és nagyon finom lehetett! Igaz hogy én is ma juhtúrós sztrapacskát csináltam, de akár most is szívesen megkóstolnám ezt a finomságot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jöhet a sztrapacska Éva, én is megkóstólnám:-)

      Törlés
  2. Finom lehet nagyon! :) Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finomságos ételeket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom volt. Ízre jól megy a túró a karfiollal:-)

      Törlés
  3. Finom, FINOM, fInOm...nagyon jöhetnek a juhtúrós kaják!...:)

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem én is szeretném ezt nagyon:)

    VálaszTörlés
  5. Régen ettem már juhtúróssal készült ételt. Finom lehetett!!!

    VálaszTörlés