Üdítő, könnyed süti. A krémje tökéletes tortalapok töltésére is.
Amint a fotókon látszik, nem egy nagy adag, de szerintem ha csak a családnak készül és nem vendégeknek is, akkor pontosan elég. Nálunk két napot tartott:-)
A tésztájához:
3 tojást
3 ek vízzel
1 csipetnyi sóval habosra vertem, majd kanalanként hozzáadtam
6 ek cukrot, belecsurgattam
3 ek olvasztott vajat. Fakanállal hozzákavartam
1/2 citrom reszelt héját és
15 dkg lisztet.
Sűrűbb tésztát kaptam. Egy normál tepsibe sütőpapírt tettem és a tésztát egyforma vastagságban próbáltam elteríteni rajta. Nagyjából sikerült is:-) ahol vékonyabb maradt, ott hamarabb megsült, egy foltban megbarnult, de ezt csak én tudtam:-).
Előmelegített sütőben közepes fokon 10 perc alatt megsütöttem. Kivettem, hagytam kihűlni. Ezalatt elkészítettem a krémet:
2 tojást
6 ek cukorral egy lábosban felvertem, hozzáadtam
1 citrom lereszelt héját és levét
4 dkg étkezési keményítőt és kicsi lángon krémmé főztem. Olyan állaga lett, mint a lemon-curd-nak.
2 dl tejszínt habbá vertem
1 csom. habfixálóval. Mivel nem édesített volt a tejszín, tettem bele
2 ek porcukrot és kanalanként a kihűlt citromos krémhez kavartam.
A citromos krémet nagyon hamar kihűtöttem úgy, hogy hideg vízbe tettem a lábost.
A lapról lehúztam a papírt és három egyenlő részre vágtam.
Két lapot megkentem málnalekvárral vastagon. Sűrűbb kell legyen a lekvár, hogy ne tudjon kifolyni.
Tálcára tettem az egyik lekváros lapot, rákentem a krém felét, rátettem a második lekváros lapot, rá a krém másik felét, majd beborítottam a megmaradt üres lappal.
2-3 órára legalább hűtőbe kell tenni, hogy a lapok puhuljanak meg. Mi a felét 1 óra pihentetés után eltüntettük. Kissé nehezebben tudtam szeletelni, de ha mindenki kérte, hát adtam szívesen:-). Másnap reggel tökéletesen tudtam szeletelni, teljesen megpuhult.
Tetejére vaníliás porcukrot szórtam.
Méghogy a családnak elég! A vendégek itt toporognak:) Nagyon tetszik!szeretem a lapokból készült sütiket!
VálaszTörlésÉn is szeretem, főleg, hogy ez csak egy lap elvágva:-)
TörlésNagyon finom lehetett guszta és nagyon tetszik a krémje!
VálaszTörlésNagyon jó a krémje, más lapokat is lehetne tölteni vele.
TörlésEz tényleg egyszerű, és finom is lehet:)
VálaszTörlésEzt szeretem én:-) egyszerű és nagyszerű legyen!:-)
TörlésJól hangzik, tényleg üdítő lehet a savanykás lekvárral és a finom citromkrémmel! :) Tetszik! :)
VálaszTörlésIgen. A család találgatta, vajon milyen lenne baracklekvárral. A lényeg, hogy ne legyen túlságosan savanyú a lekvár, mert a citromkrém eléggé az:-)
TörlésHmmmm....málnalekvár, citromkrém, finom lapok közé töltve...MENNYEI:)))
VálaszTörlésKöszi :-), az volt!
VálaszTörlésNagyon joll nez ki!
VálaszTörlésSzerettem volna feliratkozni a google kovetok hoz az oldalotokon tobszor probalkoztam de az elso lepes utan le blokolodik abban a heljben es nem tudok tovab menni, nalam van a hiba ?
Nem tudom miért van, de megnézzük. Írhatsz románul is, ha könnyebb:-)
TörlésKöszönöm:-)
Koszonom !
TörlésMost készítettem én is krémest, de ezt a citromost is megfogom csinálni, annyira jól hangzik és jól néz ki!:-))
VálaszTörlésFinom!!!!!
Próbáld ki, ízletes:-)
TörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésA málnalekvárt lecserélve, amit én nem szeretek, mindenképpen kipróbálandó. :)
Tegyél bele más lekvárt:-) a pirossal mutatósabb.
Törlés