2013. október 26., szombat
Birsalmasajtos kavart szelet
Szeretem a kavart süteményeket, mert ha van egy alaprecept bármit szórhatunk bele finom sütit kapunk. Most birsalmasajt darabkákkal gazdagítottam, de mehet bele csoki, dió, reszelhetünk a tésztájába almát, ízesíthetjük fahéjjal is, azzal amit éppen találunk a kamránkban.
1 tojás
15 dkg cukor
1 kk vanília aroma
5 dkg puha vaj
25 dkg liszt
1 csom. sütőpor
2 ek kakaó por
2,5 dl tej
birsalmasajt
A tojást a cukorral, a vajjal habosra kavartam, hozzáadtam a vaníliaaromát .
A lisztet a sütőporral, a kakaóval elvegyítettem és felváltva a tejjel a tojásos masszához kavartam.
Vajjal kikent tepsibe töltöttem a tésztát. Tetejét megszórtam darabokra vágott birsalmasajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőriztem. A tepsiben hagytam kihűlni, majd szeleteltem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehet, én is szeretem az ilyen kavart tésztákat! Guszta!
VálaszTörlésKöszönöm, finom!
TörlésCsatlakozom, sokszor készítek mostanában kevert sütiket, imádjuk reggelire! :) Nagyon finom lehet birsalmasajttal! :)
VálaszTörlésTényleg szinte egyforma a receptünk és egy nap raktuk fel! :)))) Telepátia... :D
TörlésNálunk is készült ám birsalmasajt, délután meg elkészül ez a finom süti! Köszi! :))
VálaszTörlésÖrülök neki! Egészségetekre!:-)
TörlésSzuper-szuper-szuper!
VálaszTörlésMicsoda ötlet, hétvégén elvileg kapok megint birsalmát, pár darab tuti ebben a sütiben végzi :-)
VálaszTörlésFinom benne:-)
TörlésNálunk is sokszor van kevert süti. Ha nincs semmi ötletem, vagy nagyon kedvem sem sütni (mert biza ilyen is van nagy ritkán), akkor tökéletes megoldás a kevert tészta. :)
VálaszTörlésFinom lehet a birsalmával.
Bizony:-) kielégíthetjük a család édesség utáni vágyát hamar.
TörlésÉpp birsalma sajtos sütire vadásztam, és tessék...hétvégén meg fogom sütni azt hiszem. :) Nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésBármit megkapsz amit csak akarsz, íme:-)
TörlésÖrülök, hogy tetszik! Megnézem majd nálad hogy sikerült:-)
Most sült ki, nagyon fincsi lett! :)
TörlésAzta, nagyon ügyi vagy! Örülök, hogy megsütötted:-)
TörlésEgyszerű és finom.Már langyosan fel kellett vágnom olyan türelmetlen voltam,de úgy sem száradt ki. :)
VálaszTörlés