2013. október 26., szombat

Birsalmasajtos kavart szelet


Szeretem a kavart süteményeket, mert ha van egy alaprecept bármit szórhatunk bele finom sütit kapunk. Most birsalmasajt darabkákkal gazdagítottam, de mehet bele csoki, dió, reszelhetünk a tésztájába almát, ízesíthetjük fahéjjal is, azzal amit éppen találunk a kamránkban.


1 tojás
15 dkg cukor
1 kk vanília aroma
5 dkg puha vaj
25 dkg liszt
1 csom. sütőpor
2 ek kakaó por
2,5 dl tej
birsalmasajt

A tojást a cukorral, a vajjal habosra kavartam, hozzáadtam a vaníliaaromát .
A lisztet a sütőporral, a kakaóval elvegyítettem és felváltva a tejjel a tojásos masszához kavartam.
Vajjal kikent tepsibe töltöttem a tésztát. Tetejét megszórtam darabokra vágott birsalmasajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával ellenőriztem. A tepsiben hagytam kihűlni, majd szeleteltem.

17 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, én is szeretem az ilyen kavart tésztákat! Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom, sokszor készítek mostanában kevert sütiket, imádjuk reggelire! :) Nagyon finom lehet birsalmasajttal! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg szinte egyforma a receptünk és egy nap raktuk fel! :)))) Telepátia... :D

      Törlés
  3. Nálunk is készült ám birsalmasajt, délután meg elkészül ez a finom süti! Köszi! :))

    VálaszTörlés
  4. Micsoda ötlet, hétvégén elvileg kapok megint birsalmát, pár darab tuti ebben a sütiben végzi :-)

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is sokszor van kevert süti. Ha nincs semmi ötletem, vagy nagyon kedvem sem sütni (mert biza ilyen is van nagy ritkán), akkor tökéletes megoldás a kevert tészta. :)
    Finom lehet a birsalmával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony:-) kielégíthetjük a család édesség utáni vágyát hamar.

      Törlés
  6. Épp birsalma sajtos sütire vadásztam, és tessék...hétvégén meg fogom sütni azt hiszem. :) Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármit megkapsz amit csak akarsz, íme:-)
      Örülök, hogy tetszik! Megnézem majd nálad hogy sikerült:-)

      Törlés
    2. Most sült ki, nagyon fincsi lett! :)

      Törlés
    3. Azta, nagyon ügyi vagy! Örülök, hogy megsütötted:-)

      Törlés
  7. Egyszerű és finom.Már langyosan fel kellett vágnom olyan türelmetlen voltam,de úgy sem száradt ki. :)

    VálaszTörlés