30 dkg száraztészta
0,8 dl olaj
35 dkg gomba
1 kis csokor petrezselyemzöld
3 tojás
2 dl tejföl
2 ek zsemlemorzsa
5 dkg száraz sajt
só, bors
A tésztát sós vízben kifőztem és leszűrtem.
A felhevített olajban a vékony szeletekre vágott gombát megpirítottam, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítettem. A tésztával összekavartam, majd a felvert tojásokat, tejfölt is beleforgattam.
Egy piteformát kivajaztam, egy evőkanál zsemlemorzsát beleszórtam, beleöntöttem a gombás tésztát. Tetejére szórtam a megmaradt zsemlemorzsát és a reszelt sajtot.
Előremelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam 10 percet pihenni, majd szeleteltem és tálaltam.
Fincsi lehet:)
VálaszTörlésAz volt Kati:-)
TörlésA család nagy része szereti a gombát :) nekem nagyon bejövős :)
VálaszTörlésEbben a formában változik egy kicsit, nem a megszokott:-)
TörlésVagy jó kis vacsorakaja a szintén gyors hétköznapokra! :) Tetszik! :)
VálaszTörlésÍgy van Hankka, vacsira is tökéletes:-)
TörlésKedvenceink az egytálételek, és ha még gombás is, akkor jöhet. :)
VálaszTörlésÉn is szeretem az egytálételeket. Ez az adag két napra elég volt nekünk, mikróban nagyszerűen melegíthető.
TörlésÉn nagyon szeretem a gombát, a Férjem a tésztát - ebben mindenki megtalálja a neki tetszőt :)
VálaszTörlésMár csak fel kell tálalnod:-)
Törlés