2013. október 12., szombat

Tepsis gombás tészta

Egy könnyed salátával egyszerű ebéd a gyors hétköznapokra.

30 dkg száraztészta
0,8 dl olaj
35 dkg gomba
1 kis csokor petrezselyemzöld
3 tojás
2 dl tejföl
2 ek zsemlemorzsa
5 dkg száraz sajt
só, bors

A tésztát sós vízben kifőztem és leszűrtem.
A felhevített olajban a vékony szeletekre vágott gombát megpirítottam, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítettem. A tésztával összekavartam, majd a felvert tojásokat, tejfölt is beleforgattam. 
Egy piteformát kivajaztam, egy evőkanál zsemlemorzsát beleszórtam, beleöntöttem a gombás tésztát. Tetejére szórtam a megmaradt zsemlemorzsát és a reszelt sajtot.
Előremelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. 
A sütőből kivéve hagytam 10 percet  pihenni, majd szeleteltem és tálaltam.



10 megjegyzés:

  1. A család nagy része szereti a gombát :) nekem nagyon bejövős :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a formában változik egy kicsit, nem a megszokott:-)

      Törlés
  2. Vagy jó kis vacsorakaja a szintén gyors hétköznapokra! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van Hankka, vacsira is tökéletes:-)

      Törlés
  3. Kedvenceink az egytálételek, és ha még gombás is, akkor jöhet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem az egytálételeket. Ez az adag két napra elég volt nekünk, mikróban nagyszerűen melegíthető.

      Törlés
  4. Én nagyon szeretem a gombát, a Férjem a tésztát - ebben mindenki megtalálja a neki tetszőt :)

    VálaszTörlés