Ha szereted a káposztát és van egy darab szalonnád is, készíts káposztalevest. Kevés fűszerrel ízesítsd, tálalásnál kanalazz bele tejfölt.
20 dkg húsos füstölt szalonna
1/2 fej édes káposzta
3 cikk fokhagyma
1 fej hagyma
só, bors
1 kk őrölt köménymag
1 kk pirospaprika
1 kk szárított csombor
2 l marhahúsleves (leveskockából készítettem)
A szalonnát apró kockákra vágtam és világosra pirítottam. Hozzáadtam az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a vékony szálakra vágott káposztát és kavargatva tovább pirítottam. Megszórtam pirospaprikával, felöntöttem a levessel, majd a fűszerekkel ízesítettem. Lefödve addig főztem amíg a káposzta megpuhult.
Tejföllel, csípőssel fogyasztottuk.
Ezt a finomságot elteszem télre :)
VálaszTörlésAkkor is finom lesz:-)
TörlésFincsi lehet:)
VálaszTörlésAz volt:-)
TörlésÓ, de jó kis recept! Imádom az ilyen ételeket! :) Klassz a fotó; irtó guszta lett!
VálaszTörlésKöszönöm Ági!
TörlésAzt hiszem ez nekem szól, szeretem a káposztát, szalonnám is van:) Hidegre fordul az idő, egyre gyakrabban készülnek levesek, ez is nagyon jól hangzik:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!:-)
TörlésEz nagyon jó ötlet, van káposztám, és éppen nem tudom mit kezdjek vele :) Köszi :)
VálaszTörlésItt az ötlet Lilla, egészségetekre!:-)
TörlésAranyosak vagytok a babáddal, nagy lett már:-)