.

2013. október 24., csütörtök

Szalonnás káposztaleves

 Ha szereted a káposztát és van egy darab szalonnád is, készíts káposztalevest. Kevés fűszerrel ízesítsd, tálalásnál kanalazz bele tejfölt.


20 dkg húsos füstölt szalonna
1/2 fej édes káposzta
3 cikk fokhagyma
1 fej hagyma
só, bors
1 kk őrölt köménymag
1 kk pirospaprika
1 kk szárított csombor
2 l marhahúsleves (leveskockából készítettem)

A szalonnát apró kockákra vágtam és világosra pirítottam. Hozzáadtam az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a vékony szálakra vágott káposztát és kavargatva tovább pirítottam. Megszórtam pirospaprikával, felöntöttem a levessel, majd a fűszerekkel ízesítettem. Lefödve addig főztem amíg a káposzta megpuhult.
Tejföllel, csípőssel fogyasztottuk.

10 megjegyzés:

  1. Ó, de jó kis recept! Imádom az ilyen ételeket! :) Klassz a fotó; irtó guszta lett!

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem ez nekem szól, szeretem a káposztát, szalonnám is van:) Hidegre fordul az idő, egyre gyakrabban készülnek levesek, ez is nagyon jól hangzik:)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó ötlet, van káposztám, és éppen nem tudom mit kezdjek vele :) Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt az ötlet Lilla, egészségetekre!:-)
      Aranyosak vagytok a babáddal, nagy lett már:-)

      Törlés