2013. október 15., kedd
Kacsamell párolt vörös káposztával és krumplipürével
Ritkán jutunk kacsához, megörültem amikor a Lidl-ben megláttam.
Egy nagy kacsát feldaraboltunk úgy, hogy a combokat, szárnyakat levágtuk, a melléről a húst lefejtettük. A hát és a megmaradt csontos mellrészből finom húsleves fog készülni. A zsír egy részét leszedtem, kiolvasztottam, így egy kis üveg zsírom is lett. Vasárnapra a két hosszú mellehúsát és a combjait készítettük el.
A húsokon a bőrt kockásra bevagdostam, sóztam borsóztam. Forró olajon pirosra elősütöttem a bőrös résszel kezdve, (mert innen még olvadt ki zsír), majd a másik oldalán is. Áttettem egy kisebb tepsibe, 1 dl fehérbort locsoltam rá, néhány cikk fokhagymát is beledobtam, fóliával szorosan befödtem és előmelegített 180 fokos sütőben 50 percet sütöttem, majd a fóliát levéve 10 perc alatt rápirítottam.
Egy közepes fej vörös káposztát időközben legyalultam, besóztam, fél órát állni hagytam. Egy fej hagymát olajon megdinszteltem, ráborítottam a káposztát és fél dl vizet öntöttem rá. Fedő alatt pároltam. Egy dl vízben feloldottam egy evőkanál cukrot, ezzel a vízzel pótoltam az elfőtt vizet. Mikor a káposzta megpuhult ecettel savanyítottam.
Krumplipürével tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mmmm!Olyan guszta!
VálaszTörlésÓóóó, a legszívesebben útra kelnék, hozzátok!!! :)
VálaszTörlésAz jó is lenne Vicuska:-)
TörlésEgyszerűen isteni:) Anyuméknál vannak kacsák, már vágott anyu belőlük, fog készülni majd így piroskáposztával is:)
VálaszTörlésTalál hozzá Kati, érdemes kipróbálni:-)
TörlésNagyszerű! Minek túlbonyolítani, mikor egyszerűen is lehet finomságokat varázsolni?
VálaszTörlésÍgy van Gerdi! Köszi:-)
TörlésJajjjj nekem :) Nagyon guszta! Imádom! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Millye!:-)
TörlésIstenien néz ki, nagyon finom így együtt! :) Mi is így szeretjük a sült kacsát, párolt káposztával! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka!:-)
TörlésNa végre tudok üzenetet hagyni. Az elmúlt napokban is benéztem hozzátok, csak a másik gépem valami miatt névtelenül akart üzenetet hagyni, úgy meg nem akartam.
VálaszTörlésLényeg, hogy "irtó" finomat készítettél, így ahogy van imádom köretestől, káposztástól, mindenestől. :P
Köszi Gabriella! :-)
TörlésÖrülök, hogy sikerült megoldani a dolgot.