2013. október 28., hétfő
Pizza Hut - a puha pizzatészta
Pizza mindig és mindenkor jöhet, kedvencünk. Majdnem heti rendszerességgel készítem. Eddig a megszokott vékony, kissé roppanósabb tésztát készítettem a jól bevált receptem szerint. Itt megnézhetitek.
Csakhogy van nekem egy nem nyugvó Párom, aki ha valahol valami jót eszik azt otthon is el kell készítse. Így járt a pihe-puha tésztájú pizzával is amit Debrecenben evett. Addig keresett-kutatott, amíg rátalált erre a receptre amit természetesen ki is próbáltunk. Csavargattam a fejem a 10 dkg élesztőhöz, nagyon soknak tűnt, de elkészítettük nem változtatva a recepten.
Fantasztikusan puha tészta lett a végeredmény. Zoltán pedig csak hümmögni tudott evés közben, hogy igen, ez az amit keresett.
Ha szeretitek a nagyon puha pizzatésztát amely még másnap is ugyanolyan finom, nem szárad ki, akkor ezt próbáljátok ki, megéri!
4 tepsi pizzához:
1 kg liszt
10 dkg friss élesztő
1 ek só
1 kk cukor
6 dl tej
2 dl langyos víz
4 ek olívaolaj
A langyos tejbe elkavartam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és hagytam felfutni kb. 10 percet.
A lisztet tálba szitáltam, elkavartam benne a sót. Hozzáadtam az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Nagyon folyós tésztát kaptam, ezért fakanállal addig kavargattam amíg sima tésztát nem lett. Letakarva meleg helyen egy órát kelesztettem.
A tepsiket kiolajoztam. Olajos kézzel kivettem egy adag tésztát és a tepsibe nyomkodtam, majd még 15 percet hagytam pihenni. Ezalatt bemelegítettem a sütőt 200 fokra. A pizzát megkentem fűszeres paradicsomszósszal, tetejére most fűszeres-olajos halkonzerv került szardellafilével megbolondítva, hagyma, savanyú paradicsompaprika és sajt.
12 perc alatt megsül alsó-felső sütésen. A légkeverést ennél a tésztánál ne használjuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A pizza nálunk is toplistás :) köszi ezt a verziót, mindenképp kipróbálom :) nagyon guszta lett a Te pizzád :)
VálaszTörlésKöszi Millye! Örülök, hogy tetszik!
TörlésGuszti nagyon! Mondjuk én Jamie pizza receptjét használom már régóta, abszolút bevált, de ezt lehet, mégiscsak kipróbálom majd. :)
VálaszTörlésA tapasztalatér is megéri kipróbálni:-)
TörlésSzuper lett! Elsőre valóban nem tűnik kevésnek az élesztő, de ha működik ... :)
VálaszTörlésTökéletesen működik. Végül elismertem, hogy tényleg kell ennyi bele, hogy legyen ennyire puha.
TörlésKöszönöm:-)
Bármilyen lehet a tészta és a feltét is, a lényeg hogy pizza legyen. :D
VálaszTörlésGuszta nagyon! :)
Pontosan ezt mondta a kicsi fiam is:-)
Törlésköszi!:-)
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
TörlésEz lesz a következő pizzatészta, amit kipróbálok, főleg, hogy még másnap is puha marad. Nálunk nem mindig fogy el az egész, így nem vész kárba. Beérném most az egyik szeletkével.
VálaszTörlésNagyon puha Nea. Én is eltettem a maradékot, másnap uzsonnára is pakoltam, a lányom még ebédkor is falatozott. Csak egy kendővel takartam le, nem száradt ki.
TörlésPizzát én is gyakorta készítek, havonta egyszer biztos. Nem egy bevált recept alapján, mikor így, mikor úgy készül a tésztája. A ropogóst jobban díjazzák, de az én véleményem szerint nem egy hátrány a puha tészta. Látszik a fotón, milyen jó lukacsos. Legközelebb bevetjük:-)
VálaszTörlésMegoszlanak a vélemények nálunk is. A lányomnak jobban bejön a vékony ropogósabb, a többség ezt is díjazta:-)
TörlésNagyon nagy köszönet a receptért! Egy kicsit kétkedve fogtam neki, de pont ezt kerestem! Isteni pihe-puha tészta, érdemes kipróbálni. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! :)
TörlésMa ezt fogom kioróbàlni. :)
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá Gabriella!:)
TörlésAnnyira jòl hangzik...iràny konyha
VálaszTörlésFrissen az igazi :) egészségetekre!
TörlésNagyon finom lett a tészta. Bár én légkeveréssel csináltam 220 C fokon.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Nagyon-nagyon finom, ennél maradok.
VálaszTörlésTamás
Pizzába NEM való tej!
VálaszTörlésNálunk nagy kedvenc :-)
VálaszTörlés