2013. október 27., vasárnap
Almatorta
Puha alma fahéjas cukorral és mazsolával töltve piskóta bundában. Vasárnapi ebéd után egyszerű, de nagyszerű desszert!
22 cm-es kapcsos tortaformában készítettem:
8 db közepes alma
cukor
őrölt fahéj
mazsola
4 tojásból vizes piskóta:
4 tojás
4 ek víz
8 ek cukor
8 ek liszt
1/2 csom. sütőpor
A tortaformát kibéleltem sütőpapírral.
Az almák közepét kifúrtam, meghámoztam és a formába tettem. Megszórtam két evőkanál cukorral és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet elősütöttem. Ezalatt elkészítettem a piskóta tésztát:
A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat a cukorral habosra vertem, hozzáadtam a vizet is. A fehérjéket kemény habbá vertem. A lisztet összekavartam a sütőporral és felváltva a habbal a tojássárgákkal összevegyítettem.
Az almákat kivettem a sütőből, közepüket megtöltöttem fahéjas cukorral és mazsolával, a piskóta tésztát ráöntöttem.
Visszatettem a sütőbe és ugyanazon a hőfokon készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem. 5 percet hagytam a formában pihenni, majd egy tortástálra átborítva hagytam kihűlni.
Tálalásnál tejszínhabot kínáltam hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt az almás süteményt is jóízűen megenném, az alma utálatom ellenére. Valamiért sütiben szeretem, ez meg olyan kis guszta lett! :)
VálaszTörlésÉn is sütikben szívesebben megeszem:-)
TörlésKöszi!
Az almás sütemények a nagylányom kedvencei. Biztos vagyok benne hogy elmajszolná a finom tortádat is :)
VálaszTörlésSzerintem is Millye:-) nálunk a fiam nem eszi a krémes tortákat, de az almásokat imádja!
TörlésBármikor jöhetnek az ilyen egyszerű, de annál inkább nagyszerű sütik. :)
VálaszTörlésAz biztos:-)
TörlésAlma jöhet bármilyen formában, szeretjük. Piskótabundában is jöhet, nem vallana szégyent:-)
VálaszTörlésEltűnne egy-kettőre:-)
TörlésHúha, ezt mindenképp el fogom készíteni! Köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésSzívesen Ditti! Tömd majd meg jól a fahéjas cukorral, elolvad az almában, nagyon fincsi:-)
Törlés