Vendégeknek készítettem. Könnyen, gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható és nagyon finom.
15 dkg liszt
1,25 dl olaj
15 dkg cukor
3 tojás
1 citrom lereszelt héja és kicsavart leve
1 kk sütőpor
A citromkrémhez:
3 tojássárga
3,5 dkg étkezési keményítő
5 dkg cukor
1 citrom lereszelt héja és leve
2,5 dl tej
A sütőt 170 fokra kapcsoltam.
A tésztához a tojásokat habosra kevertem a cukorral, lassanként hozzákevertem az olajat, a citromhéjat és levet, majd beleforgattam a sütőporos lisztet.
12 darabos muffin formát vajjal kikentem, a tésztát elosztottam benne, majd 20 perc alatt megsütöttem. Rácsra téve hagytam kihűlni.
A krémhez a tejet odatettem melegedni.
A tojássárgákat habosra kavartam a cukorral, beleszórtam a keményítőt, a citromhéjával és levével elkavartam, majd lassan belecsorgattam a forró tejet is. Állandóan kavargatva takaréklángon besűrítettem.
Egy nagyobb edénybe hideg vizet engedtem, ebbe állítottam a krémet, majd kavargatva kihűtöttem.
A muffinok tetejét éles késsel körbevágtam, pici tésztát a késsel ki is emeltem, hogy legyen helye a krémnek.
A krémet kinyomózsákba kanalaztam és a kis mélyedéseket megtöltöttem vele. Volt amelyiknek levált a teteje mikor bevágtam, de a krémmel szépen meglehet állítani.
Egy kevés porcukorral megkoronáztam.
Imadom az edes-savanyu parositast,biztos nagyon fincsi!:)
VálaszTörlésFinom:-)
TörlésNAGYON tetszik! :) Ezt is elmentem és el is készítem, szuper guszta! :)
VálaszTörlésÖrülök neki! :-)
TörlésDe helyesek a kis kalapjukkal!
VálaszTörlésKöszönöm Marisz57! :-)
TörlésNagy kedvencem:) Köszi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy itt voltál! Szívesen! :-)
TörlésEz bagyon szuper
VálaszTörlésAdriana
Köszönöm Adriana!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNa kérem szépen mi történik itt ???? Adriana ! összeakadtunk, s eltünt amit írtam :) Úgy látszik egyszerre írtunk s engem, az "öreget" kidobott :) :)
VálaszTörlésDe azért tényleg nagyon szuper ez a citromos muffin.
Megtörténik Viki:-) köszönöm szépen!
TörlésJujj de szepek :)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésNagyon teszik ahogy félig nyitva vannak, legszívesebben egy kanállal kienném a krémet, majd befalnám a maradékot! ;-P
VálaszTörlésLehetne úgy is:-)
TörlésHú, ez nekem való, citrom citrommal, imádom:) Nagyon helyesek a kis kalapjukkal, gondolom a vendégek elégedettek voltak:)
VálaszTörlésCitrom citrommal és mégsem az a tömény savanyú íz, olyan pontosan jó:-) igen, ízlett mindenkinek. A maradékot meg eltüntette a család:-)
TörlésHa citromos csak finom lehet. Nagyon csábító a kis kalapok alatti krémek.:-) Igazi vendégváró süti! Recept mentve!
VálaszTörlésSzeretem, mert hamar elkészíthető és nemcsak mutatós, de finom is:-)
TörlésKöszönöm Tücsi!
Hó ez csak fini lehet!:) Nagyon guszták lettek.
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésHmm...ez igazán jól néz ki! Erre azonnal vevő lennék!
VálaszTörlésSzívesen adom! :-)
TörlésDe szépek! Megyek vendégségbe hozzátok:-)
VálaszTörlésGyere Gerdi! Bármikor szívesen látlak, akkor dupla adagot sütök:-)
TörlésCsodásan néz ki! Igazi tavaszi muffin és a diszitése sem mindennapi. Felvettem én is a listámra :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :-)
TörlésÉs elfelejtetted írni, hogy roppant mutatós is, nagyon jól néz ki, olyan kívánatos! :)
VálaszTörlésAz kimaradt:-) köszi Hankka! :-)
TörlésA lánytesóm megkérdezte, hogy mostanában keksz mániában szenvedek muffin mánia helyett? Mert már ezer éve nem sütöttem, te most nagyon megkívántattad:)
VálaszTörlésSzerintem ezt gyorsabb sütni mint a kekszet:-) persze mindkettő finom. Akkor itt az ideje, hogy elcsábulj:-)
TörlésNálunk is nagy sláger a muffin :) Nagyon tetszik a tiéd, ötletesen megoldottad a muffin töltését, mutatós lett tőle!
VálaszTörlésSósan, édesen, bárhogy jöhet nekünk is. A legegyszerűbb muffint is feldobja egy kis krém.
TörlésKöszönöm Millye!
Imádom a citromkrémes sütiket! És nem csak én, hanem Nagylány is! Most lesz a szülinapja és citromkrémes tortát kért tőlem. Azt sem tartom kizártnak, hogy sok kicsi citromkérmmel töltött muffinból fog összeállni a tortája:)))
VálaszTörlésNa látod, adtam egy jó ötletet! :-)
Törlés