Készítettem már fasírtot krumplival, gombával, de amikor az Éva takarékos konyhájában ezt megláttam ki kellett próbálnom.
Óvodában kapott kifliből készítettem. Spenótfőzelékkel fogyasztottuk, de a gyerekeknek annyira ízlett, hogy a maradékokat csak úgy, térültek-fordultak és mind elhordták:-).
Köszönjük Éva, rendszeresen fog nálunk készülni.
3 db sima kifli( eredetileg zsemle)
kevés tej
1 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
majoránna
apróra vágott petrezselyem zöld
prézli
olaj
A kifliket kevés tejben megáztattam, majd kicsavartam.
A hagymát apróra vágtam, olajon megfuttattam. Mindent belepakoltam a robotgépbe és jól összedolgoztattam. Ízlés szerint még fűszereztem.
A masszát megformáztam, prézlibe forgattam és forró olajban kisütöttem.
Nagyon örülök hogy kipróbáltad, szinte érzem az ízét a számban. Nagyon szeretjük mi is . Guszta nagyon! Egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönjük szépen! :-)
TörlésLáttam már én is Évánál, fincsi lehet:)
VálaszTörlésKenyér helyett tökéletes a főzelék mellé. Finom:-)
TörlésEzt már én is elkészítettem Évától, és valóban nagyon-nagyon finom! :)
VálaszTörlésAkkor már tudod milyen:-)
TörlésAmikor hirtelen fasírtra vágyom, de éppen nincs kéznél darált hús, én is szoktam ilyesmit készíteni. Igaz, valamilyen egyéb zöldség azért mindig szokott kerülni, és azzal együtt készítem, de tudom, hoyg nagyon finom. Nálam az égvilágon mindenből készül fasírt. Legutóbb pl. kínai kelből volt. De padlizsánból, főtt vagy nyers zöldségből, káposztából, babból, lencséből, de még rizsből is szoktam fasírtolni. :)
VálaszTörlésMegyek hozzád fasírt szemlére! Eléggé válogatósak a gyerekeim, így mindig kísérletezek, próbálok valami újat adni nekik. Meglepően kapkodták ezt a fasírtot, ízlett nekik:-)
TörlésFenséges! :)
VálaszTörlésEgyszerű és nagyszerű:-)
TörlésJó ötlet, főzelékek feltétjeként is teljesen jól megállja a helyét! :)
VálaszTörlésTökéletes főzelékek mellé Hankka, de nálunk simán is megy:-)
Törlésvalami jo vienta receptet kerek boda laci
VálaszTörlés