2013. április 20., szombat

Krumplisaláta virslivel

Nálunk nem a gyerekek kedvence, de én nagyon szeretem a salátákat, legyen az bármilyen. Most  főtt krumplim volt megmaradva, ez volt az alap.


40 dkg héjában főtt krumpli
3 db virsli
2 szál zöldhagyma
2 dl tejföl
1 ek mustár
só, bors

Öntethez:
1 dl víz
1/2 kk só
1 kk cukor
1 kk ecet

Az öntet elkészítettem. A vízhez tettem a többi hozzávalót és addig kavargattam amíg a cukor és a só feloldódott.
A krumplit megpucoltam,  apróbb kockákra vágtam, az ecetes vizet ráöntöttem és jól összekavartam. Amíg megaprítottam a hagymát, felkarikáztam a virslit, a krumpli magába szívta az ecetes vizet. Hozzáadtam a hagymát, a virslit, a tejfölt és a mustárt.
Jól összekavartam és még ízlés szerint utánasóztam.
Betettem a hűtőbe, hogy egy kissé érjenek össze az ízek, aztán lehetett fogyasztani.

Mivel a Párom nem tudja megenni a majonézes dolgokat, tejföl és mustár keverékével helyettesítem, de így is nagyon finom és kalóriaszegényebb is.

10 megjegyzés:

  1. Ezer éve nem ettem krumpli salátát, pedig imádom :-). hmmmm

    VálaszTörlés
  2. De jó:) Úgy szeretem az ilyen salikat:)

    VálaszTörlés
  3. A krumplisaláta az egyik kedvencünk:-)

    VálaszTörlés
  4. Imádom, nekem nagy kedvencem...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk ebben a táborban:-)

      Törlés
  5. Nagyon jól kitaláltad, jó kis salátát kerekítettél a krumpliból! :) Külön tetszik, hogy nincs benne majonéz, így lightosabb is! :)

    VálaszTörlés