Nálunk nem a gyerekek kedvence, de én nagyon szeretem a salátákat, legyen az bármilyen. Most főtt krumplim volt megmaradva, ez volt az alap.
40 dkg héjában főtt krumpli
3 db virsli
2 szál zöldhagyma
2 dl tejföl
1 ek mustár
só, bors
Öntethez:
1 dl víz
1/2 kk só
1 kk cukor
1 kk ecet
Az öntet elkészítettem. A vízhez tettem a többi hozzávalót és addig kavargattam amíg a cukor és a só feloldódott.
A krumplit megpucoltam, apróbb kockákra vágtam, az ecetes vizet ráöntöttem és jól összekavartam. Amíg megaprítottam a hagymát, felkarikáztam a virslit, a krumpli magába szívta az ecetes vizet. Hozzáadtam a hagymát, a virslit, a tejfölt és a mustárt.
Jól összekavartam és még ízlés szerint utánasóztam.
Betettem a hűtőbe, hogy egy kissé érjenek össze az ízek, aztán lehetett fogyasztani.
Mivel a Párom nem tudja megenni a majonézes dolgokat, tejföl és mustár keverékével helyettesítem, de így is nagyon finom és kalóriaszegényebb is.
Ezer éve nem ettem krumpli salátát, pedig imádom :-). hmmmm
VálaszTörlésItt az ideje Millye akkor:-)
VálaszTörlésDe jó:) Úgy szeretem az ilyen salikat:)
VálaszTörlésNem vagy egyedül:-)
TörlésA krumplisaláta az egyik kedvencünk:-)
VálaszTörlésImádom, nekem nagy kedvencem...:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ilyen sokan vagyunk ebben a táborban:-)
TörlésNagyon jól kitaláltad, jó kis salátát kerekítettél a krumpliból! :) Külön tetszik, hogy nincs benne majonéz, így lightosabb is! :)
VálaszTörlésFogyókúrázóknak is elmegy:-)
Törlés