Nagyon finom sima sajttal is, ebben az esetben tegyünk sót a tésztájába!
28 darabhoz:
2,5 dl tej
8 dkg vaj
4 tojás+1 sárgája
15 dkg liszt
20 dkg telemea (vagy feta vagy sajt)
őrölt bors
A sütőt 200 fokra állítottam.
A tejet odatettem főni, beletettem a vajat. Mikor forrni kezdett, belekavartam a lisztet. Addig kavartam amíg elvált az edény falától. Levettem a tűzről, hozzáadtam a tojásokat meg egy sárgát, a borsot és a reszelt sajtot. Erősen kell kavarni amíg egynemű masszává össze nem áll.
Sütőpapíros tepsibe kiskanállal nagyobb diónyi golyókat raktam. Tetejüket lekentem a maradék tojásfehérjével és egy-egy csipetnyi reszelt sajttal megszórtam.
A forró sütőbe tettem, ahol 20 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon guszta, kívül-belül! :) Szoktam hasonlót sütni, sima trappista sajttal, szeretjük, mert olyan könnyed, levegős! :) Nekem újat mondasz a telemeával, sosem hallottam még, gondolom, valamilyen sajtféleség, ugye? :)
VálaszTörlésA telemea egy friss sós sajt. Elkészítik a friss sajtos, majd miután kicsepegett, erős sós vízbe áztatják néhány napot, így a sajt átveszi a sót. Ezért nem szükséges sózni pluszba az ételt.
TörlésOlyan lesz a fánk, könnyed, levegős:-)
Sejtettem, nagyon finomak lehetnek vele a fánkocskák! :) Nézz be hozzám légyszíves, szeretnélek meglepni valamivel! :)
TörlésJövök, köszönöm:-)
TörlésNagyon jól néz ki, régebben én is sütöttem hasonlót. De finom lehet ezzel a sajttal is, mi nagyon szeretjük a fetát és a hasonló sajtokat, van is otthon feta, én még valami szaftos ételhez köretnek is el tudom képzelni.
VálaszTörlésA finom csirkemellszeleted mellé tökéletes lenne:-)
TörlésÍrtam már hogy nem szabad ilyen késői órában a blogodra tévednem ? :) Kénytelen leszek valami elemózsia után nézni ez után az ínycsiklandó sajtfánk látványa után :)
VálaszTörlésCsak ne sokat, mert itt a nyár:-)
TörlésHajniZoli, légyszíves nézz be a blogomra, egy meglepetés vár !
VálaszTörlésKöszönjük szépen, jövünk! :-)
TörlésTetszik nagyon, különösen, hogy nem olajba kell kisütni, hanem a sütőben. :) Eltudom képzelni valami főzelék mellé is. Recept mentve. :)
VálaszTörlésMi vacsorára ettük, de főzelék mellé is megy:-)
TörlésWaw, ce bun aperitiv !!!
VálaszTörlésMersi mult!
TörlésNekem is van egy hasonló receptem, de csak hasonló:)) Ez brutál finom lehet, viszem is receptjét, köszi:-))
VálaszTörlésVidd csak, egészségetekre! :-)
TörlésKipróbáltam, nagyon finom lett! :)
VálaszTörlés