Hoztam nektek egy könnyed, tavaszi levest, friss zöldekből.
Hozzávalók:
25 dkg spenót
1 közepes répa
1 nagyobb fej hagyma
2 dl paradicsomlé
15 dkg sóska
3 dkg rizs
kevés olaj
só
kapor
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük. Beletesszük a félkarikákra vágott répát es puhára pároljuk. Felöntjük vízzel, beleszórjuk a rizset, sózzuk. Mikor majdnem megfőtt a rizs, hozzáadjuk a paradicsomlevet, beletesszük a felvágott spenót és sóskaleveleket, forralunk rajta egyet, megszőrjuk apróra vágott kaporral és már lehet is tálalni.
Köszönöm, én kérek, imádom a spenótot meg a leveseket is:)
VálaszTörlésSzívesen adom:-)
TörlésMég soha sem ettem spenótod levest, de szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésNálunk sem gyakori, de tavasszal főleg jól esik. A sóskával párosítva kellemes ízű levest ehetünk:-)
Törlés