Illatosak, puhák lettek. A gyerekek vacsorára joghurttal ették.
9 darabhoz:
50 dkg liszt
6 dkg cukor
1 csom. instant élesztő( 7g)
2,6 dl langyos tej
0,7 dl olaj
maréknyi aprított kandírozott narancshéj
csipet só
1 dl langyos méz
őrölt fahéj és kardamom
A tésztához a lisztet egy tálba szitáltam, beleszórtam a cukrot, élesztőt, sót, narancshéjat, majd hozzáöntöttem a tejet és az olajat is. Sima, rugalmas tésztát gyúrtam, amit 9 részre vágtam.
Mindenik darabot 40 centis rúddá sodortam, egyik végétől elkezdtem felcsavarni, de csak a rúd közepéig. Most a másik végét ellentétesen csavartam addig, amíg a két csiga találkozott.
A megformázott tésztát sütőpapíros tepsibe rakosgattam és letakarva 45 percet kelesztettem.
A sütőt bekapcsoltam, előmelegítettem 180 fokra, ezzel az idővel a kalácsok összesen 1 órát keltek. Tetejüket tejjel lekentem és 20 perc alatt pirosra sütöttem.
A mézet meglangyosítottam, mert így jobban lehet vele dolgozni. A meleg kalácsokat lekentem vele. Őrölt fahéjjal és kardamommal szórtam meg.
Forrás itt.
Nagyon jol neznek ki, bisztosan finom voltak !
VálaszTörlésKöszönöm mandala, finomak voltak!
TörlésNagyon szépek lettek! Szerintem egyáltalán nem hiányzik a dió róluk, így is nagyon finomak! :)
VálaszTörlésDióval más, de ez így is fincsi volt ahogy mondod:-)
TörlésCsorog a nyálam! :) Hmmmmm
VálaszTörlésOlyan szívesen adnék! :-)
TörlésAztaaa... nagyon szépek! Tetszik ez a formázás, meg a méz-máz rajta!
VálaszTörlésKöszi Gerdi! :-)Maradt három darab reggelre, de már nem csillogtak így, a tészta magába szívta.
TörlésHúh, Nemcsak csodaszép, de még narancsos is:)
VálaszTörlésJó erős a kandírozott narancshéj, finom aromásak voltak:-)
TörlésNagyon finom lehet, guszta!
VálaszTörlésKöszönöm Éva!
TörlésAmikor a fb-on megláttam, rögtön arra gondoltam, hogy de szép!!! :)
VálaszTörlésNagyon helyes a formázása, és gyönyörű fényes a méztől! :) Finom lehetett a joghurttal! :)
VálaszTörlésA kicsi kettőt evett meg, nagyon ízlett neki:-)
Törlés