.

2013. október 27., vasárnap

Almatorta


Puha alma fahéjas cukorral és mazsolával töltve piskóta bundában. Vasárnapi ebéd után egyszerű, de nagyszerű desszert!


22 cm-es kapcsos tortaformában készítettem:
8 db közepes alma
cukor
őrölt fahéj
mazsola

4 tojásból vizes piskóta:
4 tojás
4 ek víz
8 ek cukor
8 ek liszt
1/2 csom. sütőpor

  A tortaformát kibéleltem sütőpapírral.
Az almák közepét kifúrtam, meghámoztam és a formába tettem. Megszórtam két evőkanál cukorral és 180 fokra előmelegített sütőben 15  percet elősütöttem. Ezalatt elkészítettem a piskóta tésztát:
  A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat a cukorral habosra vertem,  hozzáadtam a vizet is. A fehérjéket kemény habbá vertem. A lisztet összekavartam a sütőporral és felváltva a habbal a tojássárgákkal összevegyítettem.
  Az almákat kivettem a sütőből, közepüket megtöltöttem fahéjas cukorral és mazsolával, a piskóta tésztát ráöntöttem.
Visszatettem a sütőbe és ugyanazon a hőfokon készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem. 5 percet hagytam a formában pihenni, majd egy tortástálra átborítva hagytam kihűlni.
 Tálalásnál tejszínhabot kínáltam hozzá.


10 megjegyzés:

  1. Ezt az almás süteményt is jóízűen megenném, az alma utálatom ellenére. Valamiért sütiben szeretem, ez meg olyan kis guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Az almás sütemények a nagylányom kedvencei. Biztos vagyok benne hogy elmajszolná a finom tortádat is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is Millye:-) nálunk a fiam nem eszi a krémes tortákat, de az almásokat imádja!

      Törlés
  3. Bármikor jöhetnek az ilyen egyszerű, de annál inkább nagyszerű sütik. :)

    VálaszTörlés
  4. Alma jöhet bármilyen formában, szeretjük. Piskótabundában is jöhet, nem vallana szégyent:-)

    VálaszTörlés
  5. Húha, ezt mindenképp el fogom készíteni! Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Ditti! Tömd majd meg jól a fahéjas cukorral, elolvad az almában, nagyon fincsi:-)

      Törlés