Sütéssel együtt egy óra alatt elkészíthető kifli, melyeket tetszésünk szerint tölthetünk. Én most birsalmasajtosat, csokisat és hogy a lányom kedvébe is járjak sajtosat is készítettem. Zseniális csomagolni is az iskolába.
40 dkg fehér liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1 ek cukor
1 kk só
A langyos tejbe kavartam a cukrot, az élesztőt és hagytam felfutni. A lisztet elkavartam a sóval, hozzáadtam az élesztős tejet, majd a vajjal puha tésztává dagasztottam.
A tésztát 6 részre osztottam, mindenik darabot 24 cm-es körré nyújtottam, majd 8 részre vágtam. A cikkeket megtöltöttem a töltelékkel, a vastagabb részétől felcsavartam. Sütőpapíros tepsire rakosgattam, tetejüket lekentem tojással. A sajtos kiflik tetejét megszórtam dekorsóval.
200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Milyen jó, hogy nem kell órákig várni, hogy keljen. Tetszik a recept, kifogom próbálni. :)
VálaszTörlésSzépek lettek a kiflik! :)
Inkább kalács szerű kiflik, de finomak! Annyira rájártak, hogy egy napot sem tartott:-)
TörlésBizony, de szépek:) S még keleszteni sem kell:)
VálaszTörlésEz aztán hamar megy Kati:-)
TörlésHmmm mennyei! Szuper hogy nem időigényes :) Én a csokival töltöttre szavazok :)
VálaszTörlésUgye-ugye? :-)
TörlésDe szépek, és amint látom a töltelék sem folyt ki belőle.Ha kevés az idő akkor nagyon jó ha nem kell keleszteni. Ki fogom próbálni, mert nagyon étvágygerjesztőek. Én is a csokisra szavazok mint Millye.
VálaszTörlésA sajtos folyt ki vagy három darabnál egy kicsit. Össze is lehet dolgozni picit a széleken, akkor csokikrémet is lehet tenni bele. Most egy-egy kocka csokit tettem.
TörlésNagyon szépek lettek, tényleg jól jön, ha nincs idő keleszteni. Nekem mindegyik töltelék tetszik, de talán most sajtosat ennék legjobban:) Szép hétvégét Nektek:)
VálaszTörlés:-) Viszont kívánjuk, szép hétvégét!
TörlésEgyszerűségében rejlik a nagyszerűsége! Szuper
VálaszTörlés