.

2013. október 25., péntek

Kelesztés nélküli töltött kifli


Sütéssel együtt egy óra alatt elkészíthető kifli, melyeket tetszésünk szerint tölthetünk. Én most birsalmasajtosat, csokisat és hogy a lányom kedvébe is járjak sajtosat is készítettem. Zseniális csomagolni is az iskolába.


40 dkg fehér liszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
1 ek cukor
1 kk só

  A langyos tejbe kavartam a cukrot, az élesztőt és hagytam felfutni. A lisztet elkavartam a sóval, hozzáadtam az élesztős tejet, majd a vajjal puha tésztává dagasztottam. 
  A tésztát 6 részre osztottam, mindenik darabot 24 cm-es körré nyújtottam, majd 8 részre vágtam. A cikkeket megtöltöttem a töltelékkel, a vastagabb részétől felcsavartam. Sütőpapíros tepsire rakosgattam, tetejüket lekentem tojással. A sajtos kiflik tetejét megszórtam dekorsóval. 
200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem.

11 megjegyzés:

  1. Milyen jó, hogy nem kell órákig várni, hogy keljen. Tetszik a recept, kifogom próbálni. :)
    Szépek lettek a kiflik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább kalács szerű kiflik, de finomak! Annyira rájártak, hogy egy napot sem tartott:-)

      Törlés
  2. Bizony, de szépek:) S még keleszteni sem kell:)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm mennyei! Szuper hogy nem időigényes :) Én a csokival töltöttre szavazok :)

    VálaszTörlés
  4. De szépek, és amint látom a töltelék sem folyt ki belőle.Ha kevés az idő akkor nagyon jó ha nem kell keleszteni. Ki fogom próbálni, mert nagyon étvágygerjesztőek. Én is a csokisra szavazok mint Millye.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sajtos folyt ki vagy három darabnál egy kicsit. Össze is lehet dolgozni picit a széleken, akkor csokikrémet is lehet tenni bele. Most egy-egy kocka csokit tettem.

      Törlés
  5. Nagyon szépek lettek, tényleg jól jön, ha nincs idő keleszteni. Nekem mindegyik töltelék tetszik, de talán most sajtosat ennék legjobban:) Szép hétvégét Nektek:)

    VálaszTörlés
  6. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége! Szuper

    VálaszTörlés