25 dkg liszt
20 dkg vaj ( vagy 25 dkg margarin)
25 dkg tehéntúró
2 kk só
Tetejére:
1 felvert tojás
reszelt sajt (lehet magokat is rászórni)
A tészta hozzávalóit összedolgoztam és fóliába csavarva hűtőbe tettem. Nekem most 7 órát pihent, de a legjobb ha este gyúrjuk össze és másnap sütjük.
Ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét lekentem a felvert tojással, megszórtam reszelt sajttal, csíkokra vágtam és előremelegített 200 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Ebből az adagból két nagy tepsi rudam lett.
Imádjuk a stanglit :) Télen szívesen fogyasztjuk citromos teával hmmmm guszta lett nagyon! :)
VálaszTörlésNekem ma reggel meleg tejjel is jól csúszott:-) köszi!:-)
TörlésEz nálunk is jolly joker!
VálaszTörlésEl is hiszem, fincsi nasi.
TörlésNálunk is nagyon kelendőek a sós nasik, nagyon fincsi lehet ez a túrós tésztájú is! :)
VálaszTörlésFinom Hankka, érdemes kipróbálni:-)
TörlésIlyet az én nagyikám csinált sokszor, úgyhogy megvan a hétvégi ropogtatnivaló :-) Köszi Hajni és Zoli :-)
VálaszTörlésTiszta szívesen Marka! :-)
TörlésNálunk is mindig jöhet valami finom sós ropogtatni való, sokszor gyorsabban elfogy mint az édesség. :) Finom lehet a tehéntúrós tésztával, egyszer én is kipróbálom. :)
VálaszTörlésGyorsan eltűnő ropik ezek:-)
TörlésÉn is kérek belőle:)
VálaszTörlésNagyon kell sietned:-)
Törlésmilyen lisztet kell használni, sima?
VálaszTörlésmilyen lisztet kell használni, sima?
VálaszTörlés