2014. április 29., kedd
Mákos-citromos keksz
Locsolóváró tálra készítettem ezeket a kekszeket. Inkább a citrom dominál benne, nem az édes íz. Enyhén roppanós, garantáltan hamar fogyós. Az inspiráció Nea- tól származik, csodás vajas kekszeket sütött, nézzétek meg!
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 3 evőkanál mák, 1 citrom, 0,5 tasak sütőpor, csipet só
Elkészítése: A lisztet, a sütőport, a sót, a mákot elkavarjuk, elsúroljuk a puha margarinnal. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a citrom reszelt héját, a fél citrom kicsavart levét és jól összegyúrjuk. Fél centi vastagságú lappá nyújtjuk, formákkal kiszaggatjuk. Tetejét a maradék tojásfehérjével lekenjük és közepesen meleg sütőben megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kis citrom, kis mák- csodákra képes! :)
VálaszTörlésna igen:)
Törléshelyes pöttyöskék:-) Az meg számomra még előny is, ha nem túl édes, inkább citromos!
VálaszTörlésIgen, nekem is jobban bejön:)
TörlésNem csodálom, hogy kapós volt :)
VálaszTörlésKöszi:)
TörlésA mák-citrom párosítás nyerő, kekszben is nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlés