Hozzávalók a tekercshez: 50 dkg sertés karaj,15 dkg
sonka, 6 tojás, só, bors, olaj; a zöldség körethez: 15 dkg zöldborsó, 15 dkg
karfiol, 2 répa, 1 evőkanál házi ételízesítő, só, olaj
Elkészítése: A karajt szeletekre vágjuk, laposra
kiverjük, a belső felét sózzuk-borsózzuk. A tojást keményre főzzük,
megtisztítjuk. A húsra egy szelet sonkát és egy főtt tojást fektetünk.
Feltekerjük, fogvájóval összetűzzük és olajon megpirítjuk. Kevés vizet téve
hozzá födő alatt 20 percet pároljuk. A répát megtisztítjuk, kockára vágjuk,
olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat és a zöldborsót. 3 dl vizet
töltünk rá, beleszórjuk az ételízesítőt és megsózzuk. Födő alatt 8 percig
főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük a zöldségeket és a tekercsekkel tálaljuk.
Pont tegnap vettem meg a Tündér konyha magazint és láttam benne ezt a finomságot. :) Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésJóleső visszajelzés:-) köszi Hankka!:-)
TörlésNagyon csábító lett és praktikus is húsvét után a főtt tojások "elhasználásához" :D
VálaszTörlésKöszi:-) tökéletes a tojások feldolgozásához.
TörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésHoztunk otthonról egy csomó házi tojást és sertés húst is, úgy hogy azt hiszem a napokban elkészítem. :)
Köszi:-) majd mondjad milyen lett:-)
Törlés