2014. április 23., szerda

Sertéstekercs zöldségágyon

 Bármilyen más zöldségekkel elkészíthető, ami van otthon, amit szeret a család. Készíthetünk valamilyen krumpliköretet is mellé, mindenképp laktató étel.

Hozzávalók a tekercshez: 50 dkg sertés karaj,15 dkg sonka, 6 tojás, só, bors, olaj; a zöldség körethez: 15 dkg zöldborsó, 15 dkg karfiol, 2 répa, 1 evőkanál házi ételízesítő, só, olaj

Elkészítése: A karajt szeletekre vágjuk, laposra kiverjük, a belső felét sózzuk-borsózzuk. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk. A húsra egy szelet sonkát és egy főtt tojást fektetünk. Feltekerjük, fogvájóval összetűzzük és olajon megpirítjuk. Kevés vizet téve hozzá födő alatt 20 percet pároljuk. A répát megtisztítjuk, kockára vágjuk, olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a karfiolrózsákat és a zöldborsót. 3 dl vizet töltünk rá, beleszórjuk az ételízesítőt és megsózzuk. Födő alatt 8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük a zöldségeket és a tekercsekkel tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Pont tegnap vettem meg a Tündér konyha magazint és láttam benne ezt a finomságot. :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jóleső visszajelzés:-) köszi Hankka!:-)

      Törlés
  2. Nagyon csábító lett és praktikus is húsvét után a főtt tojások "elhasználásához" :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi:-) tökéletes a tojások feldolgozásához.

      Törlés
  3. Nagyon guszta! :)
    Hoztunk otthonról egy csomó házi tojást és sertés húst is, úgy hogy azt hiszem a napokban elkészítem. :)

    VálaszTörlés