.

2014. április 22., kedd

Póréhagymás, sajtos burgonyaleves


Már készítettem póréhagymás burgonyalevest, nálunk mindenki nagyon szereti. Most egy kevés sajttal dúsítottam. Különlegesebb ízt ad neki. Nyugodtan kipróbálhatjuk sajt helyett juhtúróval is, lehet kísérletezni. Leves gyönggyel vagy pirítóssal fogyaszthatjuk.


Hozzávalók: 1 szál póréhagyma, 80 dkg burgonya, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, só, fehér bors

Elkészítése:
      A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, majd karikára, illetve kockára vágjuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, eltöltjük vízzel, amennyi bőven ellepi. Sózzuk, borsózzuk és puhára főzzük. Kézi mixerrel pürésítjük. Vízzel hígítjuk a megfelelő krémes állag eléréséig és felforraljuk. A sajtot lereszeljük, a forró levesből hozzákeverünk, majd a levesbe öntjük.



4 megjegyzés: