Már készítettem póréhagymás burgonyalevest, nálunk mindenki nagyon szereti. Most egy kevés sajttal dúsítottam. Különlegesebb ízt ad neki. Nyugodtan kipróbálhatjuk sajt helyett juhtúróval is, lehet kísérletezni. Leves gyönggyel vagy pirítóssal fogyaszthatjuk.
Hozzávalók: 1 szál póréhagyma, 80 dkg burgonya, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, só, fehér bors
Elkészítése:
A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, majd karikára, illetve kockára vágjuk. A
vajat megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk
a burgonyát, eltöltjük vízzel, amennyi bőven ellepi. Sózzuk, borsózzuk és
puhára főzzük. Kézi
mixerrel pürésítjük. Vízzel hígítjuk a megfelelő krémes állag eléréséig és
felforraljuk. A
sajtot lereszeljük, a forró levesből hozzákeverünk, majd a levesbe
öntjük.
Bársonyosan finom!
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is :)
VálaszTörlésNagyon szeretjük a krémleveseket, ezt is tuti szeretnénk, különösen a sajt miatt. :)
VálaszTörlésPróbáljátok ki, fincsi! :-)
Törlés