Vacsorára néhány rudacska sonka salátával szerintem jöhet. Aki nézi a súlyát, az marad a salátával, az is finom :)
Hozzávalók a sonkaropogóshoz: 20 dkg sonka, 2 dkg
vaj, 2 dkg liszt, 1 dl tej, 1 tojássárgája, só, bors, őrölt szerecsendió; a
salátához: 2 zöldhagyma, fél fej saláta, fél pirospaprika, néhány szál rukkola
saláta, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítése: A sonkát apróra vágjuk. A vajat
megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a sonkát,
a tojássárgáját, egy csipet szerecsendiót, sózzuk, borsózzuk. Jól összekavarjuk
és hagyjuk kihűlni. Rudakat formálunk, lisztbe mártjuk, és forró olajban
kisütjük. A salátát kis darabokra tépkedjük, a hagymát felkarikázzuk, a
pirospaprikát kis kockákra vágjuk, és az egészet összevegyítjük. Tálra
rendezünk egy adag salátát, rukkola levelekkel díszítjük, az olívaolaj és
balzsamecet keverékével meglocsoljuk. A sonkás rudacskákkal tálaljuk.
Ejha! Én nem nézem... :D Csak tátom a szám! Néhány sonkaropogóst most elfogadnék vacsorára. ;)
VálaszTörlésSzívesen adnám:)
TörlésJajj micsoda finomság :)
VálaszTörlésGyere vacsizni:)
TörlésHú, de fincsi, imádom az ilyen kis ropogós falatokat... :P
VálaszTörlésKöszi, jó is volt:)
TörlésNagyon finom lehet, megfelelne bármikor vacsorára, nekem salátával is nagyon jó:)
VálaszTörlésÚgy-úgy, tudod te:)
Törlés