.

2014. április 11., péntek

Sonkaropogós salátával

  
Vacsorára néhány rudacska sonka salátával szerintem jöhet. Aki nézi a súlyát, az marad a salátával, az is finom :)

Hozzávalók a sonkaropogóshoz: 20 dkg sonka, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1 dl tej, 1 tojássárgája, só, bors, őrölt szerecsendió; a salátához: 2 zöldhagyma, fél fej saláta, fél pirospaprika, néhány szál rukkola saláta, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítése: A sonkát apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felengedjük a  tejjel és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a sonkát, a tojássárgáját, egy csipet szerecsendiót, sózzuk, borsózzuk. Jól összekavarjuk és hagyjuk kihűlni. Rudakat formálunk, lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük. A salátát kis darabokra tépkedjük, a hagymát felkarikázzuk, a pirospaprikát kis kockákra vágjuk, és az egészet összevegyítjük. Tálra rendezünk egy adag salátát, rukkola levelekkel díszítjük, az olívaolaj és balzsamecet keverékével meglocsoljuk. A sonkás rudacskákkal tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. Ejha! Én nem nézem... :D Csak tátom a szám! Néhány sonkaropogóst most elfogadnék vacsorára. ;)

    VálaszTörlés
  2. Hú, de fincsi, imádom az ilyen kis ropogós falatokat... :P

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, megfelelne bármikor vacsorára, nekem salátával is nagyon jó:)

    VálaszTörlés