marhahúsból készül, ahol a hús és a hagyma mennyisége megegyezik. Ez képezi majd a gulyás vastag, szaftos alapját.
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 50 dkg hagyma, 1
evőkanál zsír, 2 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 1 kávéskanál köménymag, 2 evőkanál paradicsomlé,
pirospaprika, só: a galuskához: 1 tojás, 4 evőkanál liszt
Elkészítése: A hagymát és a paprikát megtisztítjuk,
kockára vágjuk. A húst is felkockázzuk. A zsíron megfuttatjuk a köménymagot, hozzáadjuk
a hagymát és a paprikát, együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és
fehéredésig sütjük. Beleszórjuk a pirospaprikát, kevés vizet öntünk rá, sózzuk,
és majdnem készre főzzük. Az elfövő vizet pótoljuk. A répát, a petrezselyemgyökeret
és a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk. Feltöltjük
vízzel, ízlés szerint sózzuk és készre főzzük. Végül hozzákavarjuk a
paradicsomlevet. A galuskához a tojást villával felverjük, hozzáadjuk a
lisztet, majd a fövő levesbe szaggatjuk. Csípős paprikával tálaljuk.
:D Imádjuk! Nálunk is pont tegnap készült. ...maradék marhapaprikásból... frissen sült kenyérrel ettük. :)
VálaszTörlésTudjátok mi a jó:)
TörlésKedvencem a gulyásleves, bármikor megtudnám enni! :)
VálaszTörlésNálunk is bármikor jöhetne:)
TörlésMi is imádjuk :)
VálaszTörlés:)
TörlésAz egyik kedvenc levesem!
VálaszTörlésJó laktató!
TörlésJó kis tartalmas leves, nagyon guszta! :) Eddig paradicsomlevet nem tettem bele, de legközelebb kipróbálom így! :)
VálaszTörlés