.

2014. április 28., hétfő

Gulyásleves

 Ki ne szeretné a gulyást? Nálunk elég gyakran készül, laktató étel. Az igazi gulyás mindenképp
marhahúsból készül, ahol a hús és a hagyma mennyisége megegyezik. Ez képezi majd a gulyás vastag, szaftos alapját. 


Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 50 dkg hagyma, 1 evőkanál zsír, 2 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kávéskanál köménymag, 2 evőkanál paradicsomlé, pirospaprika, só: a galuskához: 1 tojás, 4 evőkanál liszt

Elkészítése: A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A húst is felkockázzuk. A zsíron megfuttatjuk a köménymagot, hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Beleszórjuk a pirospaprikát, kevés vizet öntünk rá, sózzuk, és majdnem készre főzzük. Az elfövő vizet pótoljuk. A répát, a petrezselyemgyökeret és a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és a húshoz adjuk. Feltöltjük vízzel, ízlés szerint sózzuk és készre főzzük. Végül hozzákavarjuk a paradicsomlevet. A galuskához a tojást villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd a fövő levesbe szaggatjuk. Csípős paprikával tálaljuk.
 

9 megjegyzés:

  1. :D Imádjuk! Nálunk is pont tegnap készült. ...maradék marhapaprikásból... frissen sült kenyérrel ettük. :)

    VálaszTörlés
  2. Kedvencem a gulyásleves, bármikor megtudnám enni! :)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis tartalmas leves, nagyon guszta! :) Eddig paradicsomlevet nem tettem bele, de legközelebb kipróbálom így! :)

    VálaszTörlés