Nálunk nem lehet csak egy adag sajtos-sonkás muffint sütni. A lányom miatt, mert akkor Ő nem tud enni. Így indulásból dupla adaggal kavartam össze, a fele csak sajtosan készült. Így minden kívánság teljesítve volt:)
Ebből az adagból 12 kis darab jön ki.
Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 10 dkg füstölt sajt,
10 dkg sonka, 2 dl tej, 1 tojás, 0,5 dl olaj, 0,5 tasak sütőpor, só, csipet
reszelt szerecsendió
Elkészítése: A sütőt 180 fokra állítjuk. A sajtot
lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk. A lisztet a sütőporral, a sóval, a
szerecsendióval összeforgatjuk. A tojást villával elvegyítjük a tejjel, majd az
olajjal. A sajtot, a sonkát összevegyítjük a lisztes keverékkel, majd hozzákavarjuk
a tojásos tejet. Kisebb méretű muffinsütő mélyedéseibe papírkosárkákat
helyezünk, a tésztával háromnegyedig töltjük, és előmelegített sütőben
megsütjük.
...de szeretem a sós muffint! Ez a sonkás-sajtos variáció nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésJó sós nasi:)
TörlésGuszta !
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésLegközelebb velem is számoljatok az adagolásnál...és nagyra tárom az ablakom! ;-)
VálaszTörlésOk, majd küldd a címet:)
TörlésFinom falatok :)
VálaszTörlés:)
TörlésDe szeretjük a sós muffint ..... füstölt sajttal még finomabb is! :)
VálaszTörlésIgen, kell valami ami megadja az ízt.
Törlés