2014. április 4., péntek
Zöldfűszeres túróval töltött húspogácsa
Most petrezselymes párolt krumplit készítettem mellé, de finom krumplipürével is. Simán csak salátával is eltudom képzelni :)
Hozzávalók a pogácsához: 50 dkg csirkemell, 1 kis fej hagyma,1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál curry, 2 evőkanál olaj, 8 dkg zsemlemorzsa, petrezselyemzöld, só; a töltelékhez: 10 dkg juhtúró, kapor; a körítéshez: 1 kg krumpli, petrezselyemzöld, 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése: A csirkemellet kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a húshoz adjuk. Hozzákeverünk 2-3 szál petrezselyemzöldet és a curryt. Kisebb adagokba konyhai robotba tesszük és krémesre mixeljük. Ennek hiányában daráljuk le.
Adjuk hozzá a tojást, az olajat, a zsemlemorzsát, sózzuk, majd kavarjuk össze. Olajos kézzel gombócokat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Közepükbe fakanál nyelével mélyedést nyomunk és megtöltjük a juhtúró és apróra vágott kapor keverékével. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
A körítéshez a krumplit megtisztítjuk, négybe vágjuk. Kuktába tesszük, 1 dl vizet töltünk rá, sózzuk. Sípolástól számítva 5 percet főzzük. A pogácsák mellé téve, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva, olívaolajjal megcsurgatva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Üde fotó, étvágygerjesztő finomság! Mi kell még?
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska!
Törléscsábító :)
VálaszTörlésCsábulj el:-)
TörlésMicsoda ötlet! Sertés darált hússal is harmonizálna a dolog ugye? Nekem az van éppen itthon kéznél. :)
VálaszTörlésSertés vagy vegyes, mind jó hozzá. Kóstoljátok meg:-)
TörlésKöszi, holnap készítem el! :)
TörlésA juhtúrós töltelékkel nagyon fincsi lehet a husi, jól hangzik! :)
VálaszTörlésFincsi volt, köszi:)
TörlésHű, de finom lehet... és milyen szép tálalás.
VálaszTörlésIgyekszem:) köszi Gabriella!
TörlésTe sem tétlenkedtél, miközben én igen. Ennyi finomságot! De ez a húspogácsa... hát ez csúcs! Mit tehetek- el kell készíteni!
VálaszTörlésNa látod? Megtaláltad a megoldást:)
Törlés