Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 4
evőkanál cukor; a krémhez: 25 dkg gesztenyepüré, 2 evőkanál porcukor, 1
evőkanál kakaó, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál rumaroma; a tetejére: 10 dkg
étcsokoládé, 2 evőkanál olaj, szeletelt mandula
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.
A
tojást habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és beleforgatjuk.
Nagy
tepsibe sütőpapírt teszünk, a tésztát beleöntjük és 10 perc alatt
megsütjük.
A
krémhez a gesztenyepürét elkavarjuk a porcukorral, a kakaóval, a rumaromával. A
tejszínt habbá verjük.
A
tejszínnel kikavarjuk a gesztenyepürét. A kihűlt piskótából 5 cm-es korongokat
vágunk.
A
krémből egy kávéskanál segítségével a piskótakorongokra halmozunk egy-egy
kúpot.
A
csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, az olajjal elkavarjuk. A halmokra csurgatjuk
úgy, hogy bevonja. Szeletelt mandulával díszítjük .
Egy kis halmot én is kérnék, nagy kedvencem a gesztenye:)
VálaszTörlésKüldeném szívesen:)
TörlésElhiszem, hogy gyorsan fogy. A látvány önmagáért beszél :)
VálaszTörlés