A lányom kivételével a csirkehúst mindenki szereti. A ropogós csirkecomb, egy kis friss fűszerrel megbolondítva, zöldhagymával, igazi finomság.
Hozzávalók: 4 darab felső comb, 4 szál zöldhagyma, 1 kg krumpli, 4 cikk fokhagyma, rozmaring, 0,5 dl olívaolaj, só, bors
Elkészítése: A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, ha nagyobbak a szemek kettévágjuk. Sós vízben 10 percet előfőzzük, majd leszűrjük. A húst sózzuk, borsózzuk, a sütőt 180 fokra kapcsoljuk. Egy tepsibe öntjük az olajat, belehelyezzük a combokat, melléöntjük az előfőzött krumplit. Közéje szórjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. A sütőbe toljuk. Mikor már kezd a hús pirulni kivesszük, a krumplival együtt megforgatjuk. A zöldhagymákat megtisztítjuk, kettévágjuk, a hús tetejére helyezzük és az egészet készre sütjük.
Nagyon finom lehet, szinte érzem a jó fokhagymás illatot!
VálaszTörlésHagyma, fokhagyma, illat az volt:)
TörlésHmmm imádnám ezt a finomságot is :) Hétvégére szuper ötletet adtál, köszi :)
VálaszTörlésEgyszerű és finom:)
TörlésNagyon finooom! Küldjed hozzám ma ebédre! Így ahogy van, ezzel a szép tálalással... :)
VálaszTörlésKüldeném:)
TörlésTökéletes egytálétel, nagyon guszta! :) Szeretem! :)
VálaszTörlésKöszönöm :-) egyszerű, de finom:-)
VálaszTörlés