.

2014. március 31., hétfő

Zöldhagymás, tepsis csirkecomb

A lányom kivételével a csirkehúst mindenki szereti. A ropogós csirkecomb, egy kis friss fűszerrel megbolondítva, zöldhagymával, igazi finomság.


Hozzávalók: 4 darab felső comb, 4 szál zöldhagyma, 1 kg krumpli, 4 cikk fokhagyma, rozmaring, 0,5 dl olívaolaj, só, bors

Elkészítése: A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, ha nagyobbak a szemek kettévágjuk. Sós vízben 10 percet előfőzzük, majd leszűrjük. A húst sózzuk, borsózzuk, a sütőt 180 fokra kapcsoljuk. Egy tepsibe öntjük az olajat, belehelyezzük a combokat, melléöntjük az előfőzött krumplit. Közéje szórjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. A sütőbe toljuk. Mikor már kezd a hús pirulni kivesszük, a krumplival együtt megforgatjuk. A zöldhagymákat megtisztítjuk, kettévágjuk, a hús tetejére helyezzük és az egészet készre sütjük.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, szinte érzem a jó fokhagymás illatot!

    VálaszTörlés
  2. Hmmm imádnám ezt a finomságot is :) Hétvégére szuper ötletet adtál, köszi :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finooom! Küldjed hozzám ma ebédre! Így ahogy van, ezzel a szép tálalással... :)

    VálaszTörlés
  4. Tökéletes egytálétel, nagyon guszta! :) Szeretem! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm :-) egyszerű, de finom:-)

    VálaszTörlés