2014. március 30., vasárnap
Túrós lepény epres öntettel
Könnyen elkészíthető, finom lepényt készítettem amolyan lusta asszony módra. Szeretem ezt a módszert. Nem kell gyúrni, dagasztani, csak keverni-kavarni és a többi a sütő dolga. Valamilyen gyümölcsös öntettel még finomabb. Csak úgy mártogatni bele a falatokat, leírhatatlan :)
Hozzávalók a lepényhez: 35 dkg rétesliszt, 25 dkg cukor, 70 dkg tehéntúró, 15 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 4dl tej, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor; az öntethez: 25 dkg eper, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé
Elkészítése: A lisztet a cukor felével, a sütőporral elvegyítjük. 29 cm-es átmérőjű piteformát a vaj felével vastagon kikenünk és beleszórjuk a lisztes keverék felét. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a maradék citromhéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, elkavarjuk és a formába szórjuk. Meghintjük mazsolával. A tojásokat villával felverjük, összekavarjuk a tejjel. A felét a túróra öntjük, erre szórjuk a megmaradt lisztes keveréket, majd rácsurgatjuk a maradék tojásos tejet. Villával megszurkáljuk a masszát. A megmaradt vajat darabokra vágva a tetejére szórjuk és 180 fokos sütőben 35 perc alatt pirosra sütjük.
Az öntethez az epret megmossuk, feldaraboljuk, a cukorral néhány perc alatt megpároljuk, végül hozzáadjuk a citromlevet. A langyos pitét cikkekre vágva az eperöntettel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hmmm hasonlót láttam már a paprika tv-ben is. Szuper hogy ilyen egyszerűen elkészíthető :)
VálaszTörlésJó bizony:)
TörlésÓ, ezt a módszert én is nagyon szeretem ám! Fincsi. :)
VálaszTörlésTényleg az:)
TörlésFinom lehet !
VálaszTörlésAz volt:)
TörlésEgyszerű és finom!
VálaszTörlésKöszönöm!
Törlés