2014. március 10., hétfő
Sonkás-tojásos hasé
Ez volt az első próbálkozásom a fürjtojással. Furán picike, de ilyen kis falatokra tökéletesen elég. Azt hiszem lesz még ennek folytatása.
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 4 dl tej, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só; a töltelékhez: 10 dkg sonka, 24 fürjtojás; a tetejére: 1 tojás
Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, elkavarjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszteket elkavarjuk a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet és a megolvasztott vajat, majd puha tésztává dagasztjuk. A tésztát kelesztés nélkül kisujjnyi vastagra nyújtjuk és keskeny háromszögeket vágunk belőle. Mindenikre egy kis szelet sonkát és egy megtisztított, főtt tojást teszünk. Felcsavarjuk, tetejét lekenjük a felvert tojással. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Na ugye, hogy finom a fürjtojás:) Szépek:)
VálaszTörlésFinom hát:) Köszi!
TörlésNagyon guszta és finom kis falatkák! Kár hogy a tyúktojástól kicsit nagyobbak lennének:-))
VálaszTörlésAz már nem lenne egy falat az biztos:-)
TörlésÓ, de mutatós kis falatnyi csodák. Finom lehetett.
VálaszTörlésKöszi Nea, finom volt:-)
TörlésMilyen helyes kis falatkák, nagyon fincsi lehetett! :) Mi nagyon szeretjük a fürjtojást, anyukámék rendszeresen ellátnak vele. :) Nyersen fogyasztva - pl. turmixban - nagyon egészséges! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka, ki is próbálom:)
TörlésA fürjtojás nagy királyság! Guszta lett Hajni :) Puszillak!
VálaszTörlésTényleg az. Köszi Edó! Puszi!
TörlésFinom lehet nagyon, jó kis falatkák! :)
VálaszTörlésFinom dolog:)
Törlésnagyon jóóóó :) egy újabb finomság ötlet a közelgő húsvétra. Kösziii :)
VálaszTörlés