2014. március 5., szerda

Dióhabos-lekváros kocka

  Hétvégi sütink volt, fotózni már csak az utolsó kockákat tudtam elkapni. Az eredeti recept szerint nekem nem volt eléggé édes, keveset változtattam rajta. Tetejére szórhatunk porcukrot.

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, 8 dkg porcukor, 2 evőkanál tejföl,1 sütőpor, 1 kávéskanál citromlé, csipet só; a töltelékhez: 6 evőkanál lekvár, 10 dkg őrölt dió, 10 dkg porcukor; a tepsi kikenéséhez: vaj, liszt

Elkészítése: A lisztet elkavarjuk a sóval, elsúroljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromhéjat, a porcukrot, a citromlével felfuttatott sütőport és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk, fóliában egy órát hűtőben pihentetjük. 34x24 cm-es tepsit vajjal kikenünk, kevés liszttel megszórjuk. A tészta háromnegyedét belenyújtjuk, megkenjük lekvárral. A maradék tésztát ráreszeljük. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, belekavarjuk a diót és a reszelt tészta tetejére simítjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Kihűlés után szeleteljük.

4 megjegyzés:

  1. Fenséges sütemény. :) Biztos vagyok benne hogy kelendő lesz nálunk is :)

    VálaszTörlés
  2. Baracklekvár, dió... jó kis klasszikus sütemény. Imádom!

    VálaszTörlés