Friss kenyérrel, uborkaszeletekkel nagyszerű étel. Ha lett volna itthon mentám, kapor helyett azt kavartam volna a joghurtba :)
Hozzávalók a fasírthoz: 50 dkg darált hús, 1
krumpli, 1 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors,
pirospaprika; a sütéshez: olaj; a mártogatóshoz: 2 dl joghurt, 1 gerezd
fokhagyma, só, kapor; a tálaláshoz: uborka, friss kenyér
Elkészítése: A zsemlét a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az
apróra vágott fokhagymát. A
húst a zsemlével késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a hagymát és
összeforgatjuk. Ennek hiányában daráljuk le. A
krumplit megtisztítjuk, lereszeljük. A húsos masszához adjuk a tojással együtt,
majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával.
A
masszát alaposan átgyúrjuk, és addig hidegbe tesszük, amíg elkészítjük a
mártogatóst. A
joghurtba kavarjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kaprot és egy csipet
sót.
A
fasírtmasszából golyókat formálunk és forró olajban pirosra sütjük.
Papírtörlőre szedjük ki. Friss kenyérrel, uborkával, mártogatóssal
tálaljuk.
1
...jaj, de imádom az ilyen ételeket! :D A joghurtos mártogatóssal isteni lehet, ilyesmit én is sokszor készítek! Kérek szépen egy adagot; cserébe küldök egy nagy csokor friss mentát! ;)
VálaszTörlésJajj, az jó lett volna látod-e? Na gyere gyorsan cseréljünk:)
TörlésA képet látva meg is éheztem, annyira jól néz ki így együtt! :) Fincsi! :)
VálaszTörlésTársulj te is Hankka, mártogassunk együtt:)
TörlésMennyei falatkák :)
VálaszTörlésKöszönöm :)
TörlésNálunk is nagy keletje van a mártogatósoknak, szeretjük. Nagyon gusztán tálaltad! :)
VálaszTörlésKöszönöm:)
Törlés