.

2014. március 18., kedd

Fasírt joghurtos mártogatóssal


Friss kenyérrel, uborkaszeletekkel nagyszerű étel. Ha lett volna itthon mentám, kapor helyett azt kavartam volna a joghurtba :)


Hozzávalók a fasírthoz: 50 dkg darált hús, 1 krumpli, 1 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika; a sütéshez: olaj; a mártogatóshoz: 2 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, só, kapor; a tálaláshoz: uborka, friss kenyér

Elkészítése: A zsemlét a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.  A húst a zsemlével késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a hagymát és összeforgatjuk. Ennek hiányában daráljuk le. A krumplit megtisztítjuk, lereszeljük. A húsos masszához adjuk a tojással együtt, majd fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával.  
A masszát alaposan átgyúrjuk, és addig hidegbe tesszük, amíg elkészítjük a mártogatóst. A joghurtba kavarjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kaprot és egy csipet sót.
A fasírtmasszából golyókat formálunk és forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük ki. Friss kenyérrel, uborkával, mártogatóssal tálaljuk.




1

8 megjegyzés:

  1. ...jaj, de imádom az ilyen ételeket! :D A joghurtos mártogatóssal isteni lehet, ilyesmit én is sokszor készítek! Kérek szépen egy adagot; cserébe küldök egy nagy csokor friss mentát! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, az jó lett volna látod-e? Na gyere gyorsan cseréljünk:)

      Törlés
  2. A képet látva meg is éheztem, annyira jól néz ki így együtt! :) Fincsi! :)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is nagy keletje van a mártogatósoknak, szeretjük. Nagyon gusztán tálaltad! :)

    VálaszTörlés