2014. március 4., kedd

Zöldfűszeres kence tejfölből


Már nagyon rég készítem ezt a kencét, itt már írtam róla. Egyszerűen elkészíthető, a fűszereket pedig családunk ízlése szerint válogassuk össze. Az így lecsöpögtetett natúr krémet szoktam használni sütemények töltelékeként mascarpone helyett.

Hozzávalók: 45 dkg tejföl, 2 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem, kapor, só

Elkészítése: A tejfölt nem összekavarva, egy nagyobb gézbe borítjuk. Összecsomózzuk, egy fakanalat dugunk át rajta, majd egy nagyobb edényre téve hagyjuk egy éjszakát, hogy  csöpögjön ki a savó belőle. Másnap a krémet kivesszük a gézből, ízesítjük sóval, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott zöld fűszerekkel és alaposan kikavarjuk. Pirítóssal, friss zöldséggel fogyasztjuk.

6 megjegyzés:

  1. Én is készítek hasonlót. Az a jó hogy minden alkalommal más fűszerrel lehet ízesíteni, így nem lehet megunni. :)

    VálaszTörlés
  2. Vagy megspóroljuk a pirítóst és kiskanállal eszegetjük a kencét :) esetleg sajtos stanglival, házi grissinivel "kanalazgatjuk" :)
    Friss kapor, már nagyon várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom bizony stanglival is vagy grissinivel:-)

      Törlés
  3. Kipróbálós, nagyon jól hangzik és tényleg nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk a gyerekek is nagyon szeretik, azzal ízesíted amivel szeretitek. Bárhogy finom:-)

      Törlés