2014. március 4., kedd
Zöldfűszeres kence tejfölből
Már nagyon rég készítem ezt a kencét, itt már írtam róla. Egyszerűen elkészíthető, a fűszereket pedig családunk ízlése szerint válogassuk össze. Az így lecsöpögtetett natúr krémet szoktam használni sütemények töltelékeként mascarpone helyett.
Hozzávalók: 45 dkg tejföl, 2 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem, kapor, só
Elkészítése: A tejfölt nem összekavarva, egy nagyobb gézbe borítjuk. Összecsomózzuk, egy fakanalat dugunk át rajta, majd egy nagyobb edényre téve hagyjuk egy éjszakát, hogy csöpögjön ki a savó belőle. Másnap a krémet kivesszük a gézből, ízesítjük sóval, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott zöld fűszerekkel és alaposan kikavarjuk. Pirítóssal, friss zöldséggel fogyasztjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is készítek hasonlót. Az a jó hogy minden alkalommal más fűszerrel lehet ízesíteni, így nem lehet megunni. :)
VálaszTörlésPontosan Okki:-)
TörlésVagy megspóroljuk a pirítóst és kiskanállal eszegetjük a kencét :) esetleg sajtos stanglival, házi grissinivel "kanalazgatjuk" :)
VálaszTörlésFriss kapor, már nagyon várom!
Finom bizony stanglival is vagy grissinivel:-)
TörlésKipróbálós, nagyon jól hangzik és tényleg nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésNálunk a gyerekek is nagyon szeretik, azzal ízesíted amivel szeretitek. Bárhogy finom:-)
Törlés