Az alap a tehéntúró, benne répa meg zöldborsó. Zöldfűszeres kencével nagyszerű vacsora volt.
Hozzávalók a lepényhez: 45 dkg tehéntúró, 10 dkg
liszt, 2 tojás, 15 dkg zöldborsó, 10 dkg répa, csipet sütőpor, só; a sütéshez:
olaj; a fűszerkrémhez: 15 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, 1 zöldhagyma,
zöldpetrezselyem, kapor, só, bors
Elkészítése:
A
lisztet elvegyítjük a sütőporral. A
túrót a tojásokkal, sóval simára keverjük. A
lisztet a túróhoz adjuk, elkavarjuk, majd fél órát hűtőbe tesszük. A
répát megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd a zöldborsóval 3 percig sós vízben
előfőzzük.
A zöldségeket leszűrjük, a tésztába vegyítjük. A masszából lepényeket formálunk és forró olajban megsütjük. A fűszerkrémhez a túrót a tejföllel kikavarjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zöld fűszereket. A lepényekkel tálaljuk.
5
6
Nagyon finom húsmentes vacsora, bár én bármikor megenném:) Nálunk is egyre gyakrabban kérik, hogy húsmentes napok legyenek:) Szép hétvégét nektek:)
VálaszTörlésKöszönjük szépen!
TörlésKell néha a húsmentes is, ha tetszik, ha nem a családnak:)
Igazán finomat készítettél! A lepényke is tetszik, a túrókrém pedig hab a tortán:-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi!
TörlésNagyon finomságos lehetett :)
VálaszTörlésEltuntettük Millye, olyan mindenevők vagyunk:) na jó, a gyerekeket kivéve:)
Törlés