.

2014. március 14., péntek

Túrós-zöldborsós lepények fűszerkrémmel

 
Az alap a tehéntúró, benne répa meg zöldborsó. Zöldfűszeres kencével nagyszerű vacsora volt.


Hozzávalók a lepényhez: 45 dkg tehéntúró, 10 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg zöldborsó, 10 dkg répa, csipet sütőpor, só; a sütéshez: olaj; a fűszerkrémhez: 15 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, 1 zöldhagyma, zöldpetrezselyem, kapor, só, bors

      Elkészítése:
           A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A túrót a tojásokkal, sóval simára keverjük.  A lisztet a túróhoz adjuk, elkavarjuk, majd fél órát hűtőbe tesszük.  A répát megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd a zöldborsóval 3 percig sós vízben előfőzzük.

   A zöldségeket leszűrjük, a tésztába vegyítjük. A masszából lepényeket formálunk és forró olajban megsütjük. A fűszerkrémhez a túrót a tejföllel kikavarjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zöld fűszereket. A lepényekkel tálaljuk.
     
5
6

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom húsmentes vacsora, bár én bármikor megenném:) Nálunk is egyre gyakrabban kérik, hogy húsmentes napok legyenek:) Szép hétvégét nektek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen!
      Kell néha a húsmentes is, ha tetszik, ha nem a családnak:)

      Törlés
  2. Igazán finomat készítettél! A lepényke is tetszik, a túrókrém pedig hab a tortán:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomságos lehetett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eltuntettük Millye, olyan mindenevők vagyunk:) na jó, a gyerekeket kivéve:)

      Törlés