Komolyan mondom, amíg készítettem alig vártam meglegyen. Egy-két fotó róla és már neki is ültem enni. A mozarella a paradicsommal, a balzsamecetes salátával...abbahagyhatatlan volt. Nem sokat hagytam belőle:)
Hozzávalók a nyárshoz: 15 dkg koktélparadicsom, 15
dkg mozarella golyó, 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, 5-6 levél bazsalikom
és petrezselyemzöld, 1 teáskanál pirospaprika, fekete bors, nyárs; a salátához:
néhány levél zöldsaláta, ruccola, bazsalikom, 1-1 evőkanál balzsamecet és
olívaolaj
Elkészítése: A paradicsomokat megmossuk, a bazsalikomot és
petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a vágott zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a pirospaprikát is.
Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a vágott zöldfűszerekkel. Hozzáadjuk a pirospaprikát is.
A
mártásba vegyítjük a mozarella golyókat és hagyjuk 15-20 percig, hogy az ízek
járják át.
A
nyársra húzunk egy paradicsomot, egy sajtgolyót, egy bazsalikomlevelet, majd
újra paradicsomot és sajtgolyót.
A zöldsalátát apróra tépkedjük, hozzáadjuk a ruccolát, a bazsalikomot.
Olívaolajat, balzsamecetet csurgatunk rá, majd ráhelyezzük a nyársakat.
A salátát frissen őrölt fekete borssal szórjuk
meg és tálaljuk.
Én még a fotóra sem tudtam volna időt szakítani, az biztos... :-D Nagyon guszta, igazi tavaszköszöntő, feltöltő, vitamindús finomság!
VálaszTörlésKöszönöm:)
TörlésNem csodálom, hogy abbahagyhatatlan.... hmmm csorog a nyálam :)
VálaszTörlésMutatós és finom, azt hiszem, én sem tudnék sokáig ellenállni, ha előttem lenne! :)
VálaszTörlésGyorsan fogyós :-)
Törlés