2014. március 19., szerda
Fészkek húsvétra
A legegyszerűbben készültek ezek a fészkek, mondhatnám elronthatatlan. Kisebb formákkal kivágva locsolóknak is finom falat lehet.
Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 8 evőkanál hideg víz; a piskóta meglocsolásához: 0,5 dl rumos tea; a krémhez: 20 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 10 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor; a tetejére: 5 dkg zöld kókuszreszelék, cukortojás
Elkészítése: A piskótához a tojássárgáját a cukorral és a víz felével habosra kavarjuk. A tojásfehérjét a maradék vízzel habbá verjük és a liszttel felváltva a sárgás masszába vegyítjük. 38x26 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük a cukrokkal, majd a mascarponeval kikavarjuk.
A kihűlt piskótából 6-7 cm-es korongokat vágunk, kevés teával meglocsoljuk, a krémmel összeragasztjuk, tetejét, oldalát is bevonjuk, megszórjuk zöld színű kókuszreszelékkel és cukortojásokat ültetünk a tetejükbe,
Címkék:
Húsvét,
kókusz,
kókuszreszelék,
mascarpone,
sütemény,
tejszínhabos
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Eszméletlen jó ötlet, ráadásul nagyon mutatós :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Marka!:)
TörlésIsmét remekeltél! Szuper lett és megint adtál egy jó ötletet húsvétra :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy adhatok Millye:)
TörlésNagyon cukik! :) A locsolók, de nemcsak, nagyon szeretnék. ;)
VálaszTörlésAz biztos!:)
TörlésMutatós és nagyon finom is lehet, igazi kis ünnepi sütemény! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka, lehet egész minibe is:)
TörlésIgazán szép lett, a tejszínes mascarpone krém nálam sokszor készül süteményekbe. Viszont megsúghatnád Hajni, hol a búbánatban lehet zöld kókuszreszeléket venni? :)))
VálaszTörlésNagyobb bevásárló központokban Barbi, de ha van ételfestéked, egy pillanat alatt megzöldítheted:))
Törlés:) Köszi!!!
TörlésTiszta szívesen :)
Törlés