.

2014. március 1., szombat

Pásztorsaláta


Tele van a piac zöldsalátával, zöldhagymával, retekkel, spenóttal. Itt van lassan a tavasz, a saláták ideje. Én nagyon szeretem mindenik formáját, ezért készítem is. Szalonnapörcök nélkül a lányom is jóízűen falatozta.

Hozzávalók: 1 fejes saláta, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg juhtúró, 3-4 apró paradicsom, 1 lila hagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1,5 evőkanál citromlé

Elkészítése: A salátát leveleire bontjuk, megmossuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk. A paradicsomot darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, az olajat elkavarjuk a citromlével. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk a paradicsomdarabokkal, a hagymakarikákkal, a szalonnapörccel. A túrót kis darabokba rámorzsoljuk, végül meglocsoljuk az ecetes öntettel.

13 megjegyzés:

  1. Nagyon finom. Én a juhtúrót fellazítva kb. ontetnek használom. Jövő héten meg is csinálom.

    VálaszTörlés
  2. Én sült szalonnával együtt kérem:-) Mi is szeretjük a salátákat, mindig azt dobálok vele, ami van itthon, ami éppen terem, ami kezem ügyébe kerül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a sült szalonnától és a juhtúrótól pásztoros, de persze ami van kéznél finom bele.

      Törlés
  3. Üde kis tavaszi tál. Juhtúróval különösen extra sali.

    VálaszTörlés
  4. A tavasz még nem érkezett meg hozzánk, de egy ilyen finom salátára vevő vagyok mindig:) Szalonnával kérném én is:)

    VálaszTörlés
  5. Egyszerű-nagyszerű kategória, tovább erősíteném a szalonnával kérők táborát! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom szeretjük a szalonnát:-) gyere Hankka!:-)

      Törlés
  6. De jó, tetszik, mindig jöhet a sali:) De én még mindig nem látom a blogotok új ruháját :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati szürke az alap, most így is marad egy ideig. Változzon:-)

      Törlés
  7. Bármikor jöhet a saláta, és természetesen nekünk is szalonnával. :P

    VálaszTörlés