2014. március 1., szombat
Pásztorsaláta
Tele van a piac zöldsalátával, zöldhagymával, retekkel, spenóttal. Itt van lassan a tavasz, a saláták ideje. Én nagyon szeretem mindenik formáját, ezért készítem is. Szalonnapörcök nélkül a lányom is jóízűen falatozta.
Hozzávalók: 1 fejes saláta, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg juhtúró, 3-4 apró paradicsom, 1 lila hagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1,5 evőkanál citromlé
Elkészítése: A salátát leveleire bontjuk, megmossuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk. A paradicsomot darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, az olajat elkavarjuk a citromlével. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk a paradicsomdarabokkal, a hagymakarikákkal, a szalonnapörccel. A túrót kis darabokba rámorzsoljuk, végül meglocsoljuk az ecetes öntettel.
Címkék:
hagyma,
juhtúró,
paradicsom,
saláta,
szalonna
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom. Én a juhtúrót fellazítva kb. ontetnek használom. Jövő héten meg is csinálom.
VálaszTörlésFellazítva is finom.
TörlésÉn sült szalonnával együtt kérem:-) Mi is szeretjük a salátákat, mindig azt dobálok vele, ami van itthon, ami éppen terem, ami kezem ügyébe kerül.
VálaszTörlésEz a sült szalonnától és a juhtúrótól pásztoros, de persze ami van kéznél finom bele.
TörlésÜde kis tavaszi tál. Juhtúróval különösen extra sali.
VálaszTörlésKöszi Nea
TörlésA tavasz még nem érkezett meg hozzánk, de egy ilyen finom salátára vevő vagyok mindig:) Szalonnával kérném én is:)
VálaszTörlésA jó sült szalonna:-)azzal megy:-)
TörlésEgyszerű-nagyszerű kategória, tovább erősíteném a szalonnával kérők táborát! :)
VálaszTörlésLátom szeretjük a szalonnát:-) gyere Hankka!:-)
TörlésDe jó, tetszik, mindig jöhet a sali:) De én még mindig nem látom a blogotok új ruháját :(
VálaszTörlésKati szürke az alap, most így is marad egy ideig. Változzon:-)
TörlésBármikor jöhet a saláta, és természetesen nekünk is szalonnával. :P
VálaszTörlés