Egy kis húsvéti előzetes, hogy tudjátok eldönteni mi is kerüljön majd az ünnepi asztalra.
Nagyon élveztem készíteni ezt a tortát. Besegített a Fiam is a nyuszi készítésében ugye látszik? :)
A krémje nekünk nagyon ízlett, a benne lévő tojáslikőr különlegessé teszi. Mondanom sem kell, nagyon hamar elpusztítottuk.
Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 8 dkg liszt, 6 dkg cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 evőkanál víz, csipet só; a krémhez: 20 dkg tehéntúró, 4 dl barackos joghurt, 4 dl tejszín, 1 doboz (850ml) barackbefőtt, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dkg zselatin, 1,5 dl tojáslikőr; a díszítéshez: 2 dl tejszín, 3 evőkanál vaníliás porcukor, 3 dkg durvára vágott pisztácia, 30 dkg marcipán, piros, sárga, zöld ételfesték
Elkészítése: A tojások fehérjét a vízzel habbá verjük. beleszórjuk a cukrot, a sót, beledolgozzuk a tojássárgáját és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát 27 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl befőttlében, a barackot kockára vágjuk, a tejszínt habbá verjük. A túrót elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrokat, a tejszínhabot, a tojáslikőrt. A zselatint meglangyosítjuk, feloldjuk, beleforgatjuk a krémbe.
A kihűlt lapról a sütőpapírt levesszük, a lapot visszahelyezzük a tortaformába és ráöntjük a krémet. Lefödve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a tejszínt a cukorral felverjük, bevonjuk vele a tortát, pisztáciával megszórjuk. A marcipán egy részét színezzük, nyuszit, répát formázunk és a tortára ültetjük.
A nyuszi készítését innen lestem :)
Nagyon szép lett, és irtó guszta! Besegítettem volna az elpusztításába! :))
VálaszTörlésKöszi Barbi! Jöhettél volna:-))
TörlésNagyon szép tortát készítettél a kis kuktáddal:) Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt:-)
TörlésÓ, már a húsvéti készülődés van terítéken? Jól jönnek az ötletek, mert én még nem agyaltam a menün.
VálaszTörlésSzép lett a torta, bájos a nyuszika!
Gerdi nagyon a kaján én sem agyaltam, de a süti az mindig jöhet :-)
TörlésJajjj de kis édes lett a tortád :) Igazi húsvéti ünnepi asztalra való szépség :) Nagyon ügyes a kisfiad a nyuszi elkészítésével. Nem is csodálkozom rajta hogy hamar elfogyott :)
VálaszTörlésTanulhatnék tőled figurát készíteni, kár hogy nem vagy közelebb:-)
TörlésKöszönöm, kedves vagy:-)
De szép tortát készítettél - igazi tavaszi hangulata van, olyan jó kedvre deríti az embert. :)
VálaszTörlésA Fiad nagyon ügyes, cukor ez a kis nyuszi figura... :o)
Köszi Gabriella:-) az érdekesebb részletekbe szívesen bedolgozik:-)
TörlésNahát, pont ma készítettem tojáslikőrt, jó lesz belőle valami finomságot kreálni. Édes a nyuszi!! <3
VálaszTörlésNagyon jó a tojáslikőr sütikbe, de kinek is mondom én? :-)
TörlésKöszi <3
Gratulálok a címlapfotóhoz:) Ebből én is kértem volna:)
VálaszTörlésKöszönöm Kati! :-) Szívesen adtam volna:-)
TörlésSzépséges és finom torta, ügyesek vagytok! :) Milyen jó, hogy a gyerekeket is be lehet vonni a készítésébe! :)
VálaszTörlésNem mindig van kedvük, de kihasználom amikor van:)
Törlés