.

2014. március 13., csütörtök

Nyuszis sárgabaracktorta húsvétra- tojáslikőrrel

Egy kis húsvéti előzetes, hogy tudjátok eldönteni mi is kerüljön majd az ünnepi asztalra.
  Nagyon élveztem készíteni ezt a tortát. Besegített a Fiam is a nyuszi készítésében ugye látszik? :)
A krémje nekünk nagyon ízlett, a benne lévő tojáslikőr különlegessé teszi. Mondanom sem kell, nagyon  hamar elpusztítottuk.


Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 8 dkg liszt, 6 dkg cukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 evőkanál víz, csipet só; a krémhez: 20 dkg tehéntúró, 4 dl barackos joghurt, 4 dl tejszín, 1 doboz (850ml) barackbefőtt, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dkg zselatin, 1,5 dl tojáslikőr; a díszítéshez: 2 dl tejszín, 3 evőkanál vaníliás porcukor, 3 dkg durvára vágott pisztácia, 30 dkg marcipán, piros, sárga, zöld ételfesték

Elkészítése: A tojások fehérjét a vízzel habbá verjük. beleszórjuk a cukrot, a sót, beledolgozzuk a tojássárgáját és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát 27 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk 1 dl befőttlében, a barackot kockára vágjuk, a tejszínt habbá verjük. A túrót elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrokat, a tejszínhabot, a tojáslikőrt. A zselatint meglangyosítjuk, feloldjuk, beleforgatjuk a krémbe.
A kihűlt lapról a sütőpapírt levesszük, a lapot visszahelyezzük a tortaformába és ráöntjük a krémet. Lefödve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a tejszínt a cukorral felverjük, bevonjuk vele a tortát, pisztáciával megszórjuk.  A marcipán egy részét színezzük, nyuszit, répát formázunk és a tortára ültetjük.

A nyuszi készítését innen lestem :)

16 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, és irtó guszta! Besegítettem volna az elpusztításába! :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép tortát készítettél a kis kuktáddal:) Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Ó, már a húsvéti készülődés van terítéken? Jól jönnek az ötletek, mert én még nem agyaltam a menün.
    Szép lett a torta, bájos a nyuszika!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdi nagyon a kaján én sem agyaltam, de a süti az mindig jöhet :-)

      Törlés
  4. Jajjj de kis édes lett a tortád :) Igazi húsvéti ünnepi asztalra való szépség :) Nagyon ügyes a kisfiad a nyuszi elkészítésével. Nem is csodálkozom rajta hogy hamar elfogyott :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tanulhatnék tőled figurát készíteni, kár hogy nem vagy közelebb:-)
      Köszönöm, kedves vagy:-)

      Törlés
  5. De szép tortát készítettél - igazi tavaszi hangulata van, olyan jó kedvre deríti az embert. :)
    A Fiad nagyon ügyes, cukor ez a kis nyuszi figura... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabriella:-) az érdekesebb részletekbe szívesen bedolgozik:-)

      Törlés
  6. Nahát, pont ma készítettem tojáslikőrt, jó lesz belőle valami finomságot kreálni. Édes a nyuszi!! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó a tojáslikőr sütikbe, de kinek is mondom én? :-)
      Köszi <3

      Törlés
  7. Gratulálok a címlapfotóhoz:) Ebből én is kértem volna:)

    VálaszTörlés
  8. Szépséges és finom torta, ügyesek vagytok! :) Milyen jó, hogy a gyerekeket is be lehet vonni a készítésébe! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mindig van kedvük, de kihasználom amikor van:)

      Törlés