Egy különleges ízű levest hoztam, a spanyol konyhából. Nekünk ízlett, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók: 1,5 l húsleves, 15 dkg főtt sonka, 3 tojás, 3 szelet kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál sherry, petrezselyemzöld, só, bors, reszelt szerecsendió
Elkészítése: A kenyeret kockára vágjuk, olajon megpirítjuk. A visszamaradt olajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk. A sonkát felkockázzuk. Két tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, kockára vágjuk és a sonkával együtt egy levesestálba tesszük. A megmaradt tojást szétválasztjuk, a sárgáját elkavarjuk a sherryvel, a meleg levesből merünk rá, elkavarjuk majd a levesbe öntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval, borssal, csipet szerecsendióval ízesítjük. A levest a sonkás tojásra öntjük és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Igazán finom tavaszias leveske. Sonkával, tojással ünnepi jellegű. Elkanalaznám ezzel a tányérkával.
VálaszTörlésNem a szokásos íz, de finom leves. Szívesen adnám!
TörlésNálunk egy nyerő lesz :)
VálaszTörlésEgy kis különlegesség:)
TörlésA neve is különleges, tetszik, hogy egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésÉrdemes megkóstolni, finom volt!:)
Törlés