2014. március 17., hétfő
Húsvéti túrótorta
Hoztam egy nagyon finom túrótortát, melyet nem csak ünnepre, hanem a hétköznapokra is ajánlok egy tartalmasabb leves után. Ebben az esetben nem fontos díszíteni, úgyis hamar elfogy :)
Hozzávalók a tésztához: 16 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve ; a töltelékhez: 75 dkg tehéntúró, 15 dkg cukor, 4 tojás, 6 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1/2 citrom leve, 1 kávéskanál vaníliaaroma, csipet só; a díszítéshez: 7 dkg marcipánmassza, 1 evőkanál porcukor, zöld ételfesték, tojáscukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk. A tésztát lappá nyújtjuk, a formába helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet elősütjük.
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és lehűtjük. A túrót a cukorral, a sóval, a felvert tojásokkal, a citromlével, a vaníliaaromával simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. A masszát az elősütött lapra öntjük és 180 fokon még 80 percet sütjük. Ha barnul sütés közben a teteje, borítsuk be egy darab sütőpapírral. A formában hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez a marcipánba belegyúrunk néhány csepp ételszínezőt, kevés porcukrot, majd fokhagymaprésen átnyomva kis fűcsomókat készítünk. Tojáscukorral díszítjük.
Megj: Nem kell megijedni, a túrókrém folyékony mielőtt a formába öntjük, de sütés közben megszilárdul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egészen megszabja a díszítés a tortát, olyan kis vidám lett. :)
VálaszTörlésSzeretjük a túrótortát, úgy hogy biztos vagyok benne, hogy nagyon finom volt. :)
A legegyszerűbben díszítettem. Köszi:)
TörlésNagyon szép:)
VálaszTörlésKöszi Kati!:)
TörlésIgazán nagyon mutatós lett :)
VálaszTörlésKedves vagy, köszönöm:)
TörlésNagyon jól néz ki, látszik rajta, hogy mennyire finom! :) Igazad is van, egy tartalmas leves mellé tökéletesen megfelel! :)
VálaszTörlésDe meg ám, még most is ennék egy szeletet, így estére:)
Törlés