2014. március 25., kedd
Zöldborsópörkölt csirkemellel, spagettivel
A fiam nem eszi a zöldborsó főzeléket, de más formában igen. Ez a pörkölt is elnyerte a tetszését. Spagettivel, savanyúuborkával fogyasztottuk.
Hozzávalók:30 dkg csirkemell, 25 dkg zöldborsó, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál házi paprikakrém, só, bors, pirospaprika, 25 dkg spagetti
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A húst kis kockákra vágjuk, a hagymára tesszük, addig pároljuk, pirítjuk amíg kifehéredik, egy kissé pörkölődik. Ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet, a pirospaprikát, sót, borsot, a zöldborsót. Néhány evőkanál vizet téve alá puhára pároljuk.
A spagettit sós vízben kifőzzük és a pörkölttel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jajj de szuper ötlet! Az én fiam sem eszi meg a borsófőzeléket :)
VálaszTörlésÍgy próbáld meg, hátha :)
TörlésSpagettivel még nem ettük, de jó ötlet. :)
VálaszTörlésLaktató is, finom is:)
TörlésFinooom, és milyen egyszerű, gyors... szuper! :)
VálaszTörlésNem mindig kell túlbonyolítani:)
Törlésfagyasztott vagy konzerv a borsó, vagy friss?
VálaszTörlésMost fagyasztottból készítettem, de frissből ugyanígy lehet. A konzervet nem ajánlom a hússal főzni, összetörik. Esetleg a kész húshoz csak hozzákavarni, de az íz nem lesz ugyanaz.
Törlés