.

2014. március 25., kedd

Zöldborsópörkölt csirkemellel, spagettivel


A fiam nem eszi a zöldborsó főzeléket, de más formában igen. Ez a  pörkölt is elnyerte a tetszését. Spagettivel, savanyúuborkával fogyasztottuk.


Hozzávalók:30 dkg csirkemell, 25 dkg zöldborsó, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál házi paprikakrém, só, bors, pirospaprika, 25 dkg spagetti

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A húst kis kockákra vágjuk, a hagymára tesszük, addig pároljuk, pirítjuk amíg kifehéredik, egy kissé pörkölődik. Ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet, a pirospaprikát, sót, borsot, a zöldborsót. Néhány evőkanál vizet téve alá  puhára pároljuk.
A spagettit sós vízben kifőzzük és a pörkölttel tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. Jajj de szuper ötlet! Az én fiam sem eszi meg a borsófőzeléket :)

    VálaszTörlés
  2. Spagettivel még nem ettük, de jó ötlet. :)

    VálaszTörlés
  3. Finooom, és milyen egyszerű, gyors... szuper! :)

    VálaszTörlés
  4. fagyasztott vagy konzerv a borsó, vagy friss?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most fagyasztottból készítettem, de frissből ugyanígy lehet. A konzervet nem ajánlom a hússal főzni, összetörik. Esetleg a kész húshoz csak hozzákavarni, de az íz nem lesz ugyanaz.

      Törlés