.

2014. március 19., szerda

Fészkek húsvétra


A legegyszerűbben készültek ezek a fészkek, mondhatnám elronthatatlan. Kisebb formákkal kivágva locsolóknak is finom falat lehet.

Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 8 evőkanál hideg víz; a piskóta meglocsolásához: 0,5 dl rumos tea; a krémhez: 20 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 10 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor; a tetejére: 5 dkg zöld kókuszreszelék, cukortojás

Elkészítése: A piskótához a tojássárgáját a cukorral és a víz felével habosra kavarjuk. A tojásfehérjét a maradék vízzel habbá verjük és a liszttel felváltva a sárgás masszába vegyítjük. 38x26 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejszínt habbá verjük a cukrokkal, majd a mascarponeval kikavarjuk.
A kihűlt piskótából 6-7 cm-es korongokat vágunk, kevés teával meglocsoljuk,  a krémmel összeragasztjuk, tetejét, oldalát is bevonjuk, megszórjuk zöld színű kókuszreszelékkel és cukortojásokat ültetünk a tetejükbe,

12 megjegyzés:

  1. Eszméletlen jó ötlet, ráadásul nagyon mutatós :-)

    VálaszTörlés
  2. Ismét remekeltél! Szuper lett és megint adtál egy jó ötletet húsvétra :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon cukik! :) A locsolók, de nemcsak, nagyon szeretnék. ;)

    VálaszTörlés
  4. Mutatós és nagyon finom is lehet, igazi kis ünnepi sütemény! :)

    VálaszTörlés
  5. Igazán szép lett, a tejszínes mascarpone krém nálam sokszor készül süteményekbe. Viszont megsúghatnád Hajni, hol a búbánatban lehet zöld kókuszreszeléket venni? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyobb bevásárló központokban Barbi, de ha van ételfestéked, egy pillanat alatt megzöldítheted:))

      Törlés