.

2014. március 10., hétfő

Sonkás-tojásos hasé


Ez volt az első próbálkozásom a fürjtojással. Furán picike, de ilyen kis falatokra tökéletesen elég. Azt hiszem lesz még ennek folytatása.

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 4 dl tej, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só; a töltelékhez: 10 dkg sonka, 24 fürjtojás; a tetejére: 1 tojás

Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, elkavarjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszteket elkavarjuk a sóval, hozzáadjuk az élesztős tejet és a megolvasztott vajat, majd puha tésztává dagasztjuk. A tésztát kelesztés nélkül kisujjnyi vastagra nyújtjuk és keskeny háromszögeket vágunk belőle. Mindenikre egy kis szelet sonkát és egy megtisztított, főtt tojást teszünk. Felcsavarjuk, tetejét lekenjük a felvert tojással. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük.

13 megjegyzés:

  1. Na ugye, hogy finom a fürjtojás:) Szépek:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta és finom kis falatkák! Kár hogy a tyúktojástól kicsit nagyobbak lennének:-))

    VálaszTörlés
  3. Ó, de mutatós kis falatnyi csodák. Finom lehetett.

    VálaszTörlés
  4. Milyen helyes kis falatkák, nagyon fincsi lehetett! :) Mi nagyon szeretjük a fürjtojást, anyukámék rendszeresen ellátnak vele. :) Nyersen fogyasztva - pl. turmixban - nagyon egészséges! :)

    VálaszTörlés
  5. A fürjtojás nagy királyság! Guszta lett Hajni :) Puszillak!

    VálaszTörlés
  6. Finom lehet nagyon, jó kis falatkák! :)

    VálaszTörlés
  7. nagyon jóóóó :) egy újabb finomság ötlet a közelgő húsvétra. Kösziii :)

    VálaszTörlés